16.3.2015

Ekopaastoilua, koira edition

Meillä kun luonnollisesti koko perhe osallistuu tähän ekopaastohaasteeseen, tietäen tai tietämättään, niin sunnuntaina oli koirankin vuoro tehdä osansa maailman pelastumisen suhteen. Tehokas lannoittaja tuo koira on toki aina ollut, mutta nyt sillä oli mahdollisuus antaa omastaan myös linnuille.

Tuolla meidän koiralla on luonnostaan piiitkä karva ja sen lisäksi vielä erittäin runsas aluskarva. Olen ottanut tavaksi aina keväisin hieman keventää koiran turkkia ensin hieman ja kesällä vielä vähän reilummin. Viikonloppuna oli siis sen "hieman" vuoro. Onneksi tuo meidän koira on niin säyseä, että se istuu rauhassa paikoillaan ja antaa minun touhuta keittiösaksien kanssa ihan rauhassa. Tai sitten se rassukka on kauhusta niin kankeana, että ei uskalla liikahtaakaan. Veikkaan kyllä tuota ensimmäistä.
 


Ihan kiitettävä määrä tuota karvaa kuitenkin kertyi tuohon terassin eteen kerättäväksi ja vietäväksi metsään linnuille pesätarpeiksi. Siis ihan rehellisyyden nimissä mulla ei ole mitään käsitystä, käyttävätkö linnut tätä loistavaa mahdollisuutta hyväkseen vai eivät, mutta ajatus tästä on ainakin hyvä.

Joskus olen kerännyt ja vienyt neulotuista ja päätellyistä neuletöistäni langanpätkätkin metsään ja kyllä ne jonnekin sieltä katosivat. Vai lienevätkö maatuneet tai lentäneet tuulen mukana.
Jälkeen.

Ennen.
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti