Banaani-pähkinäleipää, nam

Kirjastosta sattui käteeni viime reissulla taas paleoaiheinen kirja ja kun nyt tässä ollaan aika pitkälle tällä suuntauksella viime ajat menty, niin mielelläni selailen näitä ruokaopuksia. Ja löytyihän kirjasta oikein mukava ohje leipään.
 
Leipää kun ei tosiaan ole tullut syötyä, niin kyllä sitä vain rehellisesti aina välillä kaipaa. 
 

Ja onhan näitä paleoleipiä varmasti netti pullollaan, mutta tästä tykkäsin kyllä kovasti. Jouduin hieman muuttelemaan ohjetta, kun ohjeen määrät ovat grammoina ja hyvin palvellut keittiövaakani olikin irtisanonut itsensä aivan lopullisesti. Ei auttanut edes patterin vaihto, saati naputtelu ja koputtelu. Arvioin määrät ja vähensin hieman hunajan määrää. Mutta oikein hyvä tuli tällä ohjeella.

Pähkinä-banaanileipä
2 kypsää banaania
3 munaa
1,5-2 dl mantelijauhoja
1 rkl hunajaa
2 kourallista pähkinöitä (käytin cashew-, pekaani- ja parapähkinöitä)
öljyä voiteluun
 
Kuumenna uuni 200 asteeseen ja voitele leipävuoka tai muu vastaava. Itse käytin tuollaista kertakäyttövuokaa, kun sellaisia oli jostain vuosien takaa kaappiin jäänyt lojumaan.
Soseuta banaanit haarukalla.
vatkaa munia niin, että niiden rakenne rikkoutuu, rouhi pähkinät karkeaksi rouheeksi ja lisää joukkoon loput aineet.
Kaada seos vuokaan ja paista n. 20 minuuttia.
Anna jäähtyä hetki ja kumoa leipä jäähtymään. Anna jäähtyä ennen tarjoilua.
 


Kommentit