8.2.2015

Winter War 2015

Eilen aamulla olikin aikainen herätys, kun kello soi jo neljältä ja kyyti lähti kohti Tamperetta ja Winter Wareja klo 5.30. Meidän boksilta olikin aika hyvä edustus mukana ja ylpeydellä voin sanoa, että yhteishenki on meillä aika loistoluokkaa.
 
Winter Warhan on siis CrossFit-kilpailu, johon karsintojen kautta pääsee 40 naista ja miestä kilpailemaan. Miehillä ja naisilla on tietenkin omat sarjansa.
 
Kilpailussa testataan urheilijoiden 10 fyysistä ominaisuutta:
 
1. Hengitys- ja verenkiertoelimistön kestävyys
2. Lihaskestävyys
3. Voima
4. Liikkuvuus
5. Räjähtävä voima
6. Nopeus
7. Koordinaatio
8. Ketteryys
9. Tasapaino
10. Liiketarkkuus
 
Ja ihan varmasti myös pään kestävyydellä (henkinen kantti) on tässä iso osa, kuten kaikessa kilpaurheilussa.
 
Kilpailijat olivat jo edellisenä päivänä kilpailleet kaksi lajia, jotka olivat
 
10 min AMRAP
1500 m (miehet)/1250 m (naiset) soutu
Maksimimäärä yleisliikkeitä (burpee) soutulaitteen yli
 
2 MIN TAUKO
 
Juoksu
Noin 3 km juoksu aikaa vastaan

Kolmas laji, joka suoritettiin siis lauantaiaamuna, oli 7 minuutin AMRAP (as many rounds as possible), johon kuului:

15 kcal Assault bike
12 kahvakuulaetuheilautusta 32/24 kg
9 rinta tankoon leuanveto/leuanveto
 

Seuraavana oli vuorossa 4 kierrosta (timecap 6 min)
50 tuplanaruhyppyä
5 m katkeamatonta käsilläkävelyä
Tämän jälkeen testattiin voimaa tempauksella ja rinnalleveto kyykkyyn, joissa kilpailijoilla on molemmissa kaksi mahdollisuutta saada 1 toiston maksimi. Ja ainakin allekirjoittaneen silmiin aika huikea määrä voimaa oli kertynyt kilpa-alueelle.


Tämän jälkeen päästiin jo semifinaaleihin, joihin karsiutui 20 parasta sekä naisista että miehistä.

Semifinaalilajina oli

3 kierrosta alkavalla 4 minuutilla
4 (miehet)/2 (naiset) kpl voimavetoa (muscle up) renkailla
8 rinnalta ylöstyöntöä 70 kg/45 kg
12 boksin ylityshyppyä 75/60 cm
4/2 voimavetoa tangolla
8 rinnalta ylöstyöntöä 70 kg/45 kg
12 boksin ylityshyppyä 75/60 cm

Eli tällainen setti piti tehdä 4 minuutissa tai ainakin niin pitkälle, kuin mahdollista, jonka jälkeen alkoi uusi samanlainen setti vielä kaksi kertaa


Päivän viimeiseen lajiin, eli finaaliin pääsi 10 kilpailijaa ja seuraavat neljä liikettä nopeiten suorittanut oli siis voittaja:

50 thrusteria 50/35 kg
30 kahvakuulatempausta (käsipainolla) 32,5/20 kg
40 varpaat tankoon
20 m askelkyykkykävelyä akseli (tanko) pään yläpuolella 70/45 kg
Eipä voi sanoa päivästä muuta kuin että huh huh, miten mielettömiä suorituksia. Itse nostan hattua jokaiselle 80 urheilijalle. Mun mielestä on jo huikea suoritus päästä kisoihin mukaan, saati finaaleihin, puhumattakaan kärkisijoista. Aivan jäätäviä suorituksia. Ja kun kyse ei ole yhdestä tai kahdesta lajista, vaan kahden päivän aikana suoritetusta lajirykelmästä mitä monipuolisimpia liikkeitä.

Mielestäni kisat olivat hienosti järjestetty. Vaikka en olisi koskaan lajista kuullutkaan, uskoisin, että olisin oikein hyvin pysynyt perässä, mitä milloinkin tehtiin. Ennen jokaista lajia liikkeet käytiin läpi ja juontaja kertoi juontojen lomassa tärkeimmät asiat kustakin lajista ja liikkeistä.

Iso plussa myös siitä, että lippujen hinnat eivät olleet ylihinnoiteltua (25 €) ja rahalle sai kyllä vastinetta. Tällaiset tapahtumat ovat täynnä menoa ja meininkiä, eikä turhia odotteluaikoja ollut vaan kisa rullasi mukavasti eteenpäin.

Ehkä ainut, johon voisi enemmän panostaa, on oheismyynti. Tällaisissa tapahtumissa messutarjoukset ja lajiin kuuluvien tuotteiden myynti kattaa varmasti kustannukset. Ja jos tarjolla on tuotteita, voisi niitä olla oikeasti niin paljon, että ensimmäiset koot ja tuotteet eivät ole loppuunmyytyjä heti ensimmäisen tunnin jälkeen avaamisesta. Tämä puute ei siis todellakaan omaa päivääni suuntaan tai toiseen hetkauttanut saati pilannut, mutta tästä pieni miinus.

Lisää tietoa kisoista voi käydä katsomassa TÄÄLTÄ

2 kommenttia:

 1. Ihan sattumalta näin tv:stä koosteen kisoista ja kyllä teki vaikutuksen. Jotenkin olen luullut tietäväni mitä tuo crossfit on, mutta kun näki noita urheilijoita tositoimissa, niin huh! Huikeita suorituksia kertakaikkiaan. Ai niin, oon varmaan kehunut aiemminkin, mutta huippublogi!

  -Juha

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, laji on rankka juurikin tuon monipuolisuuden takia, koska tarkoitushan on kehittää fysiikan kaikkia osa-alueita, eikä vain voimaa tmv. Ja todellakin huikeita suorituksia :) Ja kiitos kehuista :)

   Poista