27.2.2015

Raakasuklaamutakakku

Jäin vähän arpomaan tämän nimeä, mutta jos siihen on käytetty rasvaa oikein urakalla ja raakakaakaota, niin eikö sitä voi kutsua raakasuklaamutakakuksi, vai onko se vain mutakakku raakakaakaosta, koska se on käynyt uunissa?
 
En tiedä, mutta hyvää oli.
Olen tehnyt tätä kerran jo aiemminkin ja muistuttelin itseäni jo viime kerralla, että muista sitten Terhi laittaa ensi kerralla sitruunaa ja minttua mukaan. Arvaa, muistinko? No enpä tietenkään, mutta ehkä ensi kerralla... Veikkaan, että sopisivat aika hyvin joukkoon. Lisäksi joukkoon sopisivat varmasti erilaiset pähkinät, kuten cashew, mutta ne olivat päässeet varastostani loppumaan.
 
Mutakakkua raakakaakaosta
3 avokadoa
4 rkl kookosöljyä
100 g luomuvoita
1 banaani
4 kananmunaa
4 rkl raakakaakaojauhetta
3 rkl hunajaa/agavesiirappia (tai maun mukaan)
2 rkl carobjauhetta
2 rkl lucumaa
 
Sekoita kaikki aineet keskenään blenderissä ja kaada vuokaan. Paista 200 asteessa n. 20-25 minuuttia. Mutakakku saa jäädä keskeltä raa'aksi. Itse totean kypsyyden siitä, kun pinta lähtee halkeilemaan. Ota kakku pois uunista, koristele kookosrouheella ja anna jäähtyä kunnolla sekä vetäytyä jääkaapissa esim. yön yli. Lämpimänä tämä tuotos ei ole parhaimmillaan. Uskoisin, että esimerkiksi mustikat/vadelmat/muut marjat mutakakun päällä menisivät myös loistavasti.

 

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti