25.2.2015

Helppoa, halpaa ja hyvää ruokaa

Nyt kun ekopaastoilemaan lähdettiin, niin tässä on meidän perheen yksi arkiruuista, joka on helppo valmistaa, halpaa kuin saippua ja maku on kuitenkin kohdillaan. Vaikka itse en nyt pastaa ainakaan tällä hetkellä syö, niin miehelle ja tenaville tämä ruoka uppoaa kuin kuumille kiville. Kyseessä on jotain niinkin gurmeeta, kuin tonnikalapasta ja raaka-aineetkaan eivät ole mitään rakettitiedettä, mutta erittäin helpon ja nopean arkiruuan tästä saa muutamaksi päiväksi. Suosittelen kokeilemaan.
 
Tonnikalapasta
2 prk tonnikalaa öljyssä (tai toinen öljyssä, toinen vedessä)
1 prk tomaattimurskaa
pastaa (½ pussia tai niin paljon kuin haluaa laittaa)
1 sipuli
1 valkosipuli
suolaa, pippuria, oreganoa, timjamia, basilikaa
 
Laita pasta kiehumaan. Kuullota pilkottu sipuli pannulla, johon on valutettu öljyä tonnikalapurkista. Lisää tonnikala ja tomaattimurska. Paista muutama minuutti niin, että ylimääräinen neste hieman haihtuu. Lisää murskattu tai puristettu valkosipuli ja mausteet. Kaada valmis pasta vuokaan ja sekoita tonnikala-tomaattimurskaseos joukkoon. Valmista on.
 
Mukaan voi toki laittaa vaikka juustoraastetta tai raejuustoa ja laittaa koko setti hetkeksi uuniin 200 asteeseen niin, että juusto sulaa.
 

Ja peeäs. Tämä oli yksi ruuista, joita mieheni tarjosi minulle suhteemme alkuaikoina. En tiedä, olinko helppo, halpa ja hyvä, mutta minuun tämä herttainen ja yksinkertainen ruoka kolahti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti