2.1.2015

Time to do some paleo

Uusi vuosi ja uudet kujeet - vai miten se nyt oikein meni. Koska on niin superklassista aloittaa "uusi elämä" uuden vuoden jälkeen, niin päätti pieni porukka meidänkin salilta puhdistaa ruokavaliotaan.

Olen tässä nyt jo jonkin aikaa syventynyt hieman astetta syvemmin paleoon ja zoneen. Itse en ole oikein uskaltanut vielä sörkkiä kovin rankasti omia syömisiäni, mutta kuten tuossa joku aika sitten kirjoittelin, alkaa tämä oma nykyinen hieman "lihaisampi" (hahhah) olomuoto olla nyt niin nähty, niin mikäpä on mukavampaa, kun aloittaa tämä vuosi uusin puhtain ruokavalioin. Muutama päivä voi mennä vieroitusoireiden kanssa, kun esimerkiksi tässä joulun ympärillä tuo karkin syönti on lähtenyt aika kevyesti lapasesta. Ei minulle ikävä tule tätä pöhnää oloa, mutta riippuvuus se on sokeririippuvuuskin.

Paleoon siirtyminen ei siis mitään suurta mullistusta tuo omiin syömisiin, koska maitotuotteita en ole pitkään aikaan käyttänyt oikeastaan muussa kuin satunnaisissa rahkoissa, kerta pari viikkoon, fetajuustoissa ruuan mukana antamassa makua ja kahvissa kahvimaitona. Viljojen käyttö on rajautunut keskimäärin 1-2 leipään päivässä.

Tässä alussa mennään pari viikkoa vähän astetta tiukemmalla ruokavaliolla, jolloin mm. marjat ja hedelmätkin jäävät hetkeksi pois. Tämä on omalla kohdallani ehkä tiukin juttu. Millä korvaan päivittäiset smoothieni? No, enköhän mä jotain keksi :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti