7.1.2015

Raakasuklaakakku/piirakka

Kun päättää tehdä itselleen vähän puolihuolimattomasti kakun vaikka synttäreiden kunniaksi, niin sitten siitä tuleekin toistaiseksi paras raakakakku ikinä, minkä olen tehnyt. Enkä tietenkään laittanut ainesosien määriä ylös... Ja btw. Onko kakku silloin piirakka, jos sen tekee piirakkavuokaan?
 
No mutta. Kakun pohja oli pähkinäpohja, jonka päällä suklaamoussekerros pääsääntöisesti tehty avokadoista ja vielä kuorrutteena raakasuklaakerros. Päälle ripottelin kookoshiutaleita.

Alla kuitenkin vielä ohje. Ruokalusikalliset on sitten sellaisia reiluja kukkupääruokalusikallisia. Joku voisi laskea ne jopa kahdeksi. Ja muutenkin ohjeen määrät ovat "noin"-määriä. Maistamalla oikeat suheet selviää ;) Itse aion tehdä tätä uudestaan. Monta kertaa.

Raakasuklaakakku/piirakka
 
Pohja:
Pohjan verran cashew- ja pekaanipähkinöitä
1 rkl kookosöljyä
½ sitruunan mehu
1 tl kanelia
½ vaniljatangon siemenet
2 tl carobjauhetta
2 tl lucumaa
1 tl raakakaakaojauhetta
 
Mousse:
4 kypsää pienehköä avokadoa
1 rkl kookosöljyä
2 rkl raakakaakaojauhetta
1 rkl lucumaa
1 rkl carobjauhetta
pieni liraus agavesiirappia (maun mukaan)
kourallinen cashewpähkinöitä
 
Kuorrutus:
2-3 rkl kookosöljyä
n. 2-3 rkl kaakaovoita
pieni liraus agavesiirappia
2 rkl raakakaakojauhetta
1 rkl lucumaa
ripaus suolaa
2 rkl carobjauhetta
 
Pohjan ainekset ensin monitoimikoneella sekaisin ja painele vuoan pohjalle niin, että sitä riittää myös vähän reunoillekin. Laita hetkeksi jääkaappiin kovettumaan.
 
Valmista mousse. Heitä monitoimikoneeseen ensin avokadot ja pähkinät, jonka jälkeen loput aineet. Maista ja lisää tarvittaessa makeutta (agavesiirappia). Levitä mousse pohjan päälle. Laita piirakka hetkeksi jääkaappiin.
 
Tee kuorrute. Kuorrutteesta tein tarkoituksella hieman löysää, jotta kerros kakun päällä ei liiskaa koko kakkua leikattaessa. Eli päällinen ei ole huoneenlämmössä tönkkökova. Sulata vesihauteessa kaakaovoi ja kookosöljy. Lisää loput ainekset ja maista, että suklaa on tarpeeksi makeaa. Kaada seos tasaisesti kakun päälle. Laita kakku hetkeksi pakastimeen ja kun päällinen alkaa hieman hyytyä, lisää kookoshiutaleet päälle. Anna kakun olla hetki pakastimessa, jotta se hieman jämähtäisi.
 
Nauti. Kuten ainesosaluettelostakin voi jo todeta, niin kakku on aika täyttä tavaraa ja yksi pieni pala riitti oikein mainiosti. Uh.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti