28.1.2015

Kundaliinijoogaa

Viime viikonloppuna rullasin joogamaton, tyynyn ja viltin kassiin ja suuntasin Inkeroisten Nuorisotalolle avartamaan omaa joogakäsitystäni. Olen tähän saakka saanut kosketusta vain astangajoogasta, joka on kolahtanut minuun kovaa ja korkealta.
 
Mutta kun bongasin Hidasta Elämää-blogiyhteisön sivuilta Noora Lintukangaksen kundaliinijoogakurssin aiheesta stressinpoisto ja tasapaino, niin hetihän minun piti kyseiselle kurssille ilmoittautua, johan sen sanoo blogini nimikin. Lisäksi tykkään Nooran blogikirjoituksista (Shakti Pad).
 
En ollutkaan aiemmin käynyt Inkeroisten Nuorisotalolla, mutta tällaisen kurssin järjestämiseen paikka oli oikein passeli. Sopivan kokoinen tila vanhassa puutalossa oli idyllinen.
 
 
Kundaliinijooga oli minulle aivan uusi tuttavuus ja lähdin avoimin mielin kokeilemaan, mitä se pitää sisällään. Kurssi oli neljän tunnin mittainen ja päivän aikana teimme paljon mantroja ja vaikka mantrat ovat tuttuja astangastakin, oli tässä kundaliinissa niitä paljon enemmän. Lisäksi olen tähän mennessä käyttänyt joogassa vain ujjayi-hengitystä. Nyt osaan ison kasan muitakin hengitystekniikoita, kuten tulihengitystä. Lisäksi päivään kuului meditaatiota ja liikesarjoja. Meditaatiota minulla onkin ollut melkein "ikävä", kun vielä reilu puoli vuotta tein sitä joka päivä ja nyt se on vain jäänyt. 

Mutta kaiken kaikkiaan kurssi oli miellyttävä ja matkaan jäi paljon pohdittavaa. Kundaliinijooga oli mielestäni hyvin erilaista verrattuna astangaan, enkä tarkoita, että näitä pitäisi vertailla keskenään, mutta vaikka välillä oma mieli pyrkikin ajattelemaan ehkä liikaa, olen hyvin ylpeä omasta heittäytymiskyvystäni. Lisäksi Noora laittoi meille kaikille kurssilaisille koosteen päivästä sähköpostilla (tälle iso peukku), jotta voin palata aiheeseen vielä uudestaan. Sen verran tuli uutta tietoa ja asiaa aiheesta, että kaikkeahan ei vain muista.

Noora on tulossa Kouvolan Anjalaan 7.3. ja olisin mennyt hänen kurssille uudestaankin, jos tuo päivä ei olisi jo kalenterissani aivan täyteen buukattu. Harmi. Mutta lisätietoa löytyy TÄÄLTÄ.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti