5.1.2015

Helppoa

Enpä olisi uskonut, että paleolle siirtyminen on näin vaivatonta. Vielä viikko sitten märehdin sitä, kuinka tulen kaipaamaan fetajuustoa, ruisleipää. Niin, ja kuinka voin elää oikeasti ilman sokeria.

Helposti.

Hyvin helposti.

Kieltämättä tietyt totutut ja hyvin syväänjuurtuneet tavat piti heittää romukoppaan ja aloittaa ruokien syöminen aika puhtaalta pöydältä. En siis tarkoita sitä, että itse ruoka-aineissa olisi ollut minulle mitään sellaista, joka olisi outoa tai entuudestaan tuntematonta. Lisäksi oma ruokatietous ja aika sisäänrakennettu tietosanakirja siitä, kuinka paljon mikäkin ruoka keskimäärin pitää sisällään, on toki auttanut helppoon alkuun.

Mutta se oma asenne: aamupalalla olen aina syönyt joko munakkaan marjoilla, leipää tai raakapuuroa. Kuulostaa ihan aamupalalta, eikö? No ei enää. Nyt aamupala näyttää suht samalta, kuin lounas tai päivällinen tai iltapala, tai ihan mikä tahansa pala. Olihan se toki hieman outoa aloittaa aamu "lounaalla", mutta nyt muutaman päivän aamuisin kun on jääkaapin ovenrivassa roikkunut tarpeeksi pitkään, niin aina sieltä on jotain lautaselle löytynyt.

 
Mutta se olo. Nälkä ei tosiaan tule ihan pian syömisen jälkeen ja ainakin tämän tyyppinen ruokailu sopii minulle, joka ei jaksa aina raahata sataa purkkia eväitä mukanaan. Lisäksi tämä antaa hieman lisää pelivaraa treenien suunnitteluun, kun aiemmin piti aika tarkasti laskea mihin aikaan treenaan, ettei tarvitse nälkäisenä treenata tai liian täydellä vatsalla.
Eli toistaiseksi kaikki toimii. Myös vatsa. Oikein  hyvin ;).

Tänään käytiin kirjastossa palauttamassa kasa kirjoja ja bongasin hyllystä tämän Luonnollista!-kirjan. Olen tämän jo kerran lukaissut läpi ja nyt ajattelin tehdä sen oikein ajatuksen kanssa. Tämä kirja kolahti minuun oikein kunnolla edelliselläkin kerralla ja voin suositella tätä luettavaksi ihan jokaiselle, joka on kiinnostunut hyvinvoinnista. Itse allekirjoitan kirjailijan kanssa ajatukset lähes 100 %.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti