7.12.2014

Laatuaikaa ja muita mukavia juttuja

Nyt on juhlapyhät vietetty ja on taas aika palailla pikkuhiljaa arkeen. Viikonloppu piti sisällään hyviä ystäviä, metsässä samoilua koirien kanssa, hyvää ruokaa ja juomaa, lautapelien pelailua tenavien kanssa, piiitkiä yöunia ja ehkä vähän töitäkin, ettei se arki nyt ihan pääsisi unohtumaan.
Viikonloppuna tuli myös mietittyä sitä, mitkä asiat ovat tärkeitä. Istuessani tenavien kanssa monta tuntia Monopolia pelaten ja höpötellen niitä näitä tulin siinä samalla miettineeksi, että miksiköhän sitä ei viikolla koskaan ole muka aikaa tällaiseen yhdessä touhuamiseen. Tuossa pelaillessa tulee juteltua myös muitakin asioita ja jos aiemmin oli niin, että jos joku asia painoi tenavien mieltä, niin niistä tultiin heti kertomaan, nyt näköjään tuo avautuminen tapahtuu pienellä viiveellä. Niin nuo lapsetkin vain kasvavat ja niillä on sitä omaa elämää koko ajan enemmän. Ja tätä aikaa haluan antaa vieläkin enemmän lapsille joululahjaksi.
Itse tein eilen pienen listan meidän kaapeista ja niiden siivouksesta. Kaappien siivous ihan järjestöntä hommaa, jos ne pitäisi kaikki tehdä kerralla. Nyt jaoin koko talon kaapit eri päiville ja näin minä voin antaa itselleni joululahjaksi siistit kaapit. Sain muutama viikko sitten loppuun reilun vuoden kestäneen "tyhjennys"projektin, eli pikkuhiljaa kävin kotiamme läpi ja luovuin kaikesta turhasta ja minulle tarpeettomasta. Nyt enää siis täytyy laittaa kaapit järjestykseen ja näin on taas yksi pieni päänsisäinen kaaos selätetty. No, onneksi nämä projektit ei tässä talossa lopu kesken vaan uudet projektit odottavat ;)
Ja tämän päivän "joulukalenterin" luukusta tuli smoothie jokaiselle päivälle. Olen nyt reipastunut surauttelemaan blenderillä erilaisia (lue kaapista löytyy) smoothieita. Hirveän näppärä tapa ottaa mukaan vaikka nopeasti juotava välipala täynnä vitamiineja. Itse en tee smoothieita minkään ohjeen mukaan. Omassa perusversiossa pääraaka-aineina ovat yleensä banaani ja manteli-/kookos- tai kaurajuoma/-maito ja sinne viskon joitain vihreitä mukaan + marjoja, jotka sattuvat ensimmäisenä pakkasesta käteen + mahdollisesti jotain toista hedelmää ja kun muistan, niin proteiinijauhoja.
Viikonlopun metsäkävelystä vielä sen verran, että tulipa bongattua tuonne Niivermäelle tehty torni. Luulin sen olevan aivan toisella suunnalla, kunnes Päivin kanssa lähes törmäsimme siihen. Lunta oli alkanut sataa juuri meidän lähdettyämme metsään, joten kovin pitkälle ei maisemia nähnyt, mutta sen verran sai selvää, että komiat ovat maisemat.
 Viikonloppuna tuli syötyä vähän sitä sun tätä ja tänään tuntui, että kroppa oli aika pahasti tukossa. Itselläni tuo tukkoinen olo aiheuttaa turvotuksen lisäksi herkästi kipuja nivelissä ja yleistä väsymystä ja sellaista plääh-oloa. Onneksi tuo vaiva on helposti hoidettavissa ja yksi kunnon "tämä ei lopu ikinä"-treeni takasi taas sopivalla rankkuudellaan sen, että tuntee olevansa taas elossa.
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti