4.12.2014

Hyvän mielen jäljillä :)

Sain tässä joku aika sitten ystävältäni puhelun, jossa hän kertoi mielenkiintoisesta keräyksestä, jossa hän on ollut omalta osaltaan organisoimassa. Itse olen aika skeptinen/laiska/tmv. osallistumaan mihinkään keräyksiin, koska vaikka ymmärrän, että avustaessani rahallisesti jotain kohdetta, osa rahasta menee keräysjärjestöjen palkkoihin ja muihin kuluihin, en ole silti ollut kovinkaan innostunut tällaisista lahjoituksista. Nostan hattua kyllä kaikille lahjoittajille, mutta itse olen halunnut pitää hyväntekeväisyyteni konkreettisempana.
 
Mutta nyt kolahti. Joulupuu-keräyksen ideana on antaa lahjoja lapsille, jotka eivät niitä välttämättä muuten saisi. Ja vaikka meilläkään ei ihan periaatteesta kotona vietetä mitään kulutusjuhlaa jouluisin, niin kyllä olen ehdottomasti sitä mieltä, että jokaisen lapsen tulee jouluna lahja saada. Eli en epäröinyt hetkeäkään lähteä näin hyvään tempauksen mukaan.
 
Ja mikäpä olisi mukavampaa, kuin jakaa iloa yhdessä. Päätimme yhdessä Riksun kanssa viettää hieman erilaista torstailounaan pikkujoulua (viime vuonna teimme sen NÄIN) ja siirtää katse omasta navasta yhteiseen hyvään. Kävimme hakemassa Kouvolan LähiTapiolasta lippuset, joissa sai valita, minkäikäiselle ja kumpaa sukupuolta olevalle lapselle halusimme lahjan ostaa.
Itse mietin ensin ostavani jonkun käytännöllisen lahjan, mutta miettiessäni, mistä lahjoista omat tenavani eniten ilahtuvat, päätin kallistua hieman vähemmän käytännöllisempään. Kukapa 3-4-vuotias tyttö ei pidä prinsessajutuista ;)
Lahjapaketit kainalossa kävelimme takaisin samaan paikkaan, josta lappusetkin hain ja palautimme pienet paketit odottamaan joulua ja toivottavasti ilahtuneita lapsia :) Ja arvatkaa mitä. Tästä jos jostain tuli hyvä mieli ja joulufiilis.

Ja ihan vain siksi, että tiedän tämän tuottavan niin hyvää mieltä sekä saajalle, että antajalle, haastan SINUT, kyllä, juuri sinut tekemään saman. Pieni vaiva, iso ilo :)
 
 
Joulupuu-keräys on Suomen nuorkauppakamareiden järjestämä vuosittainen hyväntekeväisyystempaus, jonka tarkoituksena on mahdollistaa joululahja niille lapsille (1-17-v.) , jotka eivät niitä muuten saisi. Keräys toteutetaan täysin vapaaehtoisvoimin ja sillä ei ole tarkoitus tuottaa järjestäjille muuta kuin hyvä joulumieli! Tänä vuonna Joulupuun valtakunnalliseksi suojelijaksi on lupautunut Suomen menestynein naisnyrkkeilijä Eva Wahlström!

Useimpien paikkakuntien keräykset ovat alkaneet jo marraskuun puolenvälin paikkeilla ja ne jatkuvat paikkakuntakohtaisesti jopa joulun alusviikolle asti. Maakunnista on kantautunut tänäkin vuonna iloisia viestejä ihmisten aktiivisesta halusta lahjoittaa lahjoja ja ensimmäisiä keräyksiä on jo saatu päätökseen. Lahjamäärät liikkuvat joistain sadoista useisiin tuhansiin per keräyspiste.

Keräyksen slogan on: Jaetaan yhdessä todellista joulumieltä!

Sivulta www.joulupuu.org näkee järjestääkö sinun paikkakuntasi nuorkauppakamari keräyksen. Voit osallistua joko yksityisenä tai sitten järjestää omalla työpaikallasi oman keräyksen, jonka lahjat toimitat paikallisen nuorkauppakamarin ohjeen mukaiseen kohteeseen. Nuorkauppakamareiden sivuilla on usein lahjavinkkejä, joita voi hyödyntää lahjaa 1-17-vuotiaalle ostaessa. Lahjan tulee olla uusi ja se voi olla myös itse tehty. Lahja toivotaan useimmissa keräyspisteissä olevan jo valmiiksi paketoitu ja päälle tulee laittaa pakettikortti, josta ilmenee lahjan saajan sukupuoli, ikähaitari ja mitä lahja sisältää. Näiden tietojen perusteella lahja osataan toimittaa sopivalle saajalle.
 
 

2 kommenttia:

 1. Hei!
  Olipa mukava loman jälkeen istua tietokoneen ääreen ja huomata monta kirjoitusta blogissasi, pääsin oikein fiilikseen lukemalla monta päivystystäsi...
  Itse olen onnekas ja pääsin Aasiaan nauttimaan auringosta ja selättämään syksyn väsymystä!
  Tuosta Detox-kuurista? Kuulostaa mielenkiintoiselta, mutta minua tosiaankin pelottavat nuo päänsäryt? Saan muutenkin herkästi migreenin ja tuollainen usean päivän päänsärky kuulostaa hiukan pelottavalta.. Mistäköhän voisi asiasta kysellä, onko tietoa?
  Tuo joulupuu-hyväntekeväisyys on UPEA juttu!!! Vaikka en olekaan varakas, niin asiani ovat kuitenkin taloudellisesti hyvin-Pitääpä selvittää onko omalla paikkakunnallani tuollainen keräys menossa!
  Hyvää joulufiilistä sinne!
  Miten Crossfit toiminta on lähtenyt käyntiin?
  Sari

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, mä olen hieman saanut taas intoa/löytänyt aikaa tähän blogin kirjoitteluun. Ja ei ollenkaan huono vaihtoehto tuo maanvaihto tässä pimeydessä. Olen vähän kade ;)
   Hei en uskalla sanoa juuta enkä jaata tuohon kannattaako detox, jos kärsit migreenistä. Se on varmaa, että päänsärky tulee, mutta vaikka itsellänikin on aika ajoin migreenihenkistä (sahalaidat ja puolet maailmasta katoaa) päänsärkyä, ei tuo detox sitä ainakaan laukassut.
   Ja kyllä, tuo Joulupuu-keräys ja muut vastaavanhenkiset keräykset ovat aivan mainio tapa saada apu suoraan sinne, minne se kuuluu. Tähän aion osallistua ensikin vuonna.
   CrossFit on lähtenyt oikein mukavasti käyntiin. Meillä on niin mahtavaa porukkaa treenaamassa (silleen positiivisella tavalla hulluja ;)) ja lisää innokkaita tulee koko ajan.
   Mutta oikein mukavaa joulunaikaa sinne myös ja kiva, kun kommentoit :) Tykkään <3

   Poista