7.10.2014

Vaihteeksi joogaa

Viikonloppuna suuntasin pitkästä aikaa taas joogan maailmaan vähän perusteellisemmin, kun meidän joogasalilla oli Hanne Sydänmaan kurssi. Omat joogailut ovat hieman jääneet muiden kiireiden jalkoihin ja oma joogaharjoittelu on ollut hyvin satunnaista. Itselleni ainakin tällaiset kurssit sopivat hyvin ja niistä jää kiva fiilis pitkäksi aikaa.

Perjantai-iltana tehtiin yhteinen ohjattu harjoitus ja loppuillan särkikin päätä aika mukavasti. Tuo päänsärky oli mielestäni hyvä juttu, joka ei yllättänyt tämän nykyisen tahdin vuoksi. Päänsärky on harvoin hyvä juttu, mutta nyt tiesin, että kroppa ainakin toimii.


Lauantain harjoitus oli aavistuksen kankeahko, mutta sain niin paljon hyviä vinkkejä ja muutaman hyvän perustelun sille, miksi kannattaa/ei kannata joitain asioita tehdä. Itse tuppaan olemaan joskus vähän jyyrä ja jään omien uskomusteni varjoon. Onneksi en ole kuitenkaan niin jyyrä, että en olisi valmis muuttamaan käsityksiäni, kun joku sen hyvin perustelee.

Omat heikkouteni joogassa ovat toinen olkapääni ja toinen polveni ja pikkuhiljaa alan ymmärtää, että en ole sen "huonompi", vaikka en ihan kaikkeen vielä pystykään ja harjoitus tuntuu välillä todella toispuoleiselta. Onneksi aina on vaihtoehtoja. Ja viikonloppuna sain niitä vaihtoehtoja, jotka ovat muuten paljon parempia, kuin ne itse keksimäni ;)

Viikonlopulta jäi käteen myös pari uutta asanaa ja johan on taas työstämistä noissa. Varmasti seuraavaksi vuodeksi. Eilen rimpuilin niitä läpi naama lattiaa viistäen ja pienet naurut sain myös kanssaharjoittelijoiltanikin. Mutta joogan kuuluu olla myös hauskaa, eikö?

Kiitos Hannelle kurssista. Itse tykkään hänen rauhallisen napakasta asenteesta, selkeistä ohjeista ja siitä hyvästä mielestä, joka hänen kursseistaan jää. Kiitos :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti