25.10.2014

Treenin viemää

Jos treeni näyttää tältä:
 
25 Box jump
50 Jumping pull up
25 KBS (kettle bell swing) 28/20 kg
50 Deadlift 70/50 kg
25 Tuck jump
50 Sit ups
25 Push up
50 Wall ball
25 DU (Double under)
50 Burpee
 
...niin voisi olettaa, että mistään ihan kovin kevyestä ei ole kyse.

Ja eipä muuten ollutkaan. Treenistä riippuen milloin mikäkin on se rankin kohta. Tänään eniten vei aikaa maastavedot (50 kpl 50 kg) ja melkein lepotauoksi olisi voinut kutsua 50 kpl istumaannousua (sit ups) tai jopa kahvakuulalla etuheilautusta (KBS 20 kg).
 
Siinä kohtaa, kun olettaa, että pahin on jo ohi ja tuplanaruhypyt toiseksi viimeisenä liikeenä olisivat aivan lastenleikkiä, koska narullahan mä olen hypännyt PALJON. No, kun kädet eivät toimikkaan ihan niin kuin niiden kuuluisi (tuntui, että käsivarren lihakset räjähtävät ulos) ja rytmitys on pahasti kateissa, nousee aika jäätävä jorma otsikkoon ja siinä kohtaa peli on aika pelattu. Tässä vaiheessa olisin ollut aika valmis lyömään tai ainakin sanomaan aika pahasti, jos joku olisi tullut neuvomaan. Onneksi muilla oli sen verran pelisilmää, että sain touhuta tuplat ihan itsekseni.
 

Treenin 50 viimeistä burpeeta oli aika tyhjentävä kokemus. Itse en ole koskaan ymmärtänyt sitä burpee-vihaa, johtuen ehkä siitä, että aikanaan nyrkkeilyssä tuli noita yleisliikkeitä, jotka ovat aika lähellä burpeita, tehtyä "jokunen". Tosin kun noita burpeita oli tuohon loppuhuipennukseksi laitettu sen 50 kpl, tuntui, että ne eivät vaan koskaan lopu. Mutta loppuivathan ne, kun otti pienen loppukirin.
Mutta fiilis tällaisen treenin jälkeen on aika mahtava. Joskin se on ihan mahtava (lukuunottamatta niitä naruhyppyjä) myös koko treenin ajan. Muistan aikanaan sen fiiliksen nyrkkeilykehässä tai tosi kovien nyrkkeilytreenien jälkeen. Sitä fiilistä olen kaivannut ja sen sain taas kokea tänään. Parasta :)

6 kommenttia:

 1. Näinköhän mie sittenkään uskallan koskaan tulla sinne teidän salille :D Heheh...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todellakin uskallat :) Ei kaikki treenit ole näin tyhjentäviä ;)

   Poista
 2. Salaa lueskelen näitä ja haaveilen siitä koska itse uskallan ilmoittautua teidän kursseille...vielä ei ole kunto lähellekkään sitä että uskaltaisin..

  -Tux-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan jokaisen kunto riittää kyllä. Kaikista liikkeistä on kevennetyt versiot, eli rohkeasti mukaan :)

   Poista
 3. Tyylikäs sali! Olisi vakipaikkani, jos asuisin Kuusaalla! Noissa väreissä mieli lepää ja voimaantuu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Sali on kyllä juuri niin sopiva tuohon miljööseen, eli sijaitsee vanhan tehtaan tiloissa :)

   Poista