30.7.2014

Vita Liberata - ihanan turhamaista rakkautta ensikokeilulla

Yhteistyössä Kynsistudio Saon kanssa.
 
Hei kuinka moni on joskus kokeillut itseruskettavaa voidetta ja todennut että juu ei, ei mennyt nyt ihan putkeen? No minä ainakin. Merkkiä en muista, mutta vuosi on ollut jotain 1980-luvun loppupuolta, kun teini-ikäisenä kerran testasin itseruskettavaa, ja lopputulos oli oranssinkirjava seepra. Aika ihana siis.
 
No kieltämättä tällaisesta saattaa jäädä hieman negatiiviset fiilikset kyseisiä tuotteita kohtaan. Voitaisiin puhua jopa traumoista.
 
Mutta. Kuten olen täällä aiemminkin kirjoitellut, niin koskaan ei tule sanoa "ei ikinä enää" tai "en pysty" ilman kokeilematta. Niin se tuli tämäkin asia vastaan vielä sitten uudestaan. Oli siis varsin ymmärrettävää, että tällä omalla historiallani saatoin olla hieman skeptinen, kun Ester (kynsien huollon yhteydessä) pyysi minua kokeilemaan ja kertomaan/kirjoittamaan täällä blogissani kokemuksistani hänellä myynnissä olevaan itseruskettavaan tuotteeseen. Tietenkin tämä minua kiinnosti, varsinkin sen jälkeen, kun tuotteen kyljessä lukee vielä orgaaninen, se ei sisällä parabeenejä, hajusteita eikä alkoholia. Koska oma ihoni on atooppinen, se ei kestä ihan mitä vain.
 

Sain siis testiin vartalolle levitettävän itseruskettavan sekä toisen purkin, joka oli tarkoitettu kasvoille. Mukaan sain myös tuollaisen "lapasen", jolla väriä on helpompi levittää.
Mietin tuota vartalon itseruskettavan Dark-sävyä, että mitäköhän tästä tulee ja tunnistaakohan mieskään minua enää, mutta päätin ottaa riskin.
Vartalolle tarkoitettava itseruskettava oli moussemaista ja levittyi iholle TODELLA helposti. Olin oikein ajatellut, että testaan tätä tuotetta vapaapäivänäni, koska oletin, että saan nököttää tuntitolkulla odottamassa, että väri kuivaa iholleni. Mutta hah. Kuinka väärässä olinkaan ennakkoluuloineni. Väri imeytyi saman tien helposti ja tasaisesti. Ja vaikka yritinkin levitellä voidetta jopa vähän huolimattomasti, oli tulos silti tasainen.
Kerrankin tuote, joka pitää sen, mitä lupaa. Kyllä, tuote syventää rusketusta ja kuivuu supernopeasti. Kyllä, tuote kosteuttaa ja kyllä, se todellakin näyttää luonnolliselta. Oikeasti, olen NIIN koukussa tähän tuotteeseen. Minä, jonka mielestä on mukava näyttää ruskettuneelta, mutta en todellakaan jaksa maata rannalla hankkimassa sitä. Minä, joka omistaa ehkä sadat rusketusraidat syksyn saapuessa. Minä, joka en jaksa paneutua ihonhoitoon ihan satasella tai hifistellä vimpan päälle eri voiteiden kanssa. Niin. Minä olen löytänyt nyt itselleni sen mitä halusin. Kaunis rusketus helposti ja huolettomasti.

Varmasti tässäkin saadaan vielä kestävämpi lopputulos, jos iho ensin kuoritaan, mutta itse tykkäsin tästä juuri siksi, että minun ei tarvinnut muuta kuin levittää tämä puhtaalle iholle ja lopputulos oli todella kaunis ja tasainen.
 Ihan testimielessä levitin tuotetta ensin oikeaan jalkaan ja annoin kehittyä n. 4 tuntia.

Alla oleva kuva on heti levityksen jälkeen.

Ja tässä noin neljä tuntia levityksen jälkeen. Ero on mielestäni aika selkeä ja itseasiassa ero oli vielä selkeämpi luonnossa, kuin mitä se tässä kuvassa onkaan. Sävy on oikeasti ruskettuneen ruskea ja tasainen.
Tästä positiivisesta kokemuksesta rohkaistuneena testasin itseruskettavan myös kasvoille ja kyllä, lopputulos oli yhtä tasainen ja vaikka tuote oli voidemainen, levittyi se helposti ja kuivui todella nopeasti. Tuote antoi mielestäni aika mukavasti eloa  ja sävyä myös tällaiseen "ei enää kaksikymppiseen" naamaan, joka ei omista edes meikkivoidetta tai puuteria. Tämä tuote löysi kyllä juuri paikkansa omasta voiderepertuaaristani, joita olikin aiemmin tasan yksi. Jos peilistä katsoo jatkossa ainakin omasta mielestäni hieman freesimpi minä, ei se voi olla väärin. Vaikka aavistuksen turhamaista olisikin.

Mutta hei, sitten tulee tämän jutun paras osuus. Jotta tämä ei jäisi vain minun ilokseni, niin päätettiin Esterin kanssa, että arvotaan teidän kesken yksi itseruskettava vaahto vartalolle + levityskinnas.

Eli pistäkää kommenttia tuonne blogin kommenttiboksiin ja jos kommentoit anonyyminä, niin jätä joku nimimerkki, jotta osaan sitten huudella perääsi, jos arpaonni kolahtaa kohdalle. Aikaa osallistua on ruhtinaallisesti perjantaihin 8.8.2014 klo 23.59 asti. Ja olisi mukava kuulla sinun kokemuksiasi itseruskettavista. Ovatko ne yhtä traumaattisia kuten omani? Toivottavasti eivät :D

33 kommenttia:

 1. Vau, kuvat kertovat enemmän kuin tuhat sanaa! Olen myös tehnyt myös ei-niin-onnistuneita-kokeiluja itseruskettavien kanssa....Olisi mukavaa testata tätä tuotetta.

  VastaaPoista
 2. On jäänyt kammoja väristä (siis oranssisesta seeprasta), mutta ehkä enemmän siitä hajusta.. Ällön pistävästä hajusta jonka vuoksi aivan kaikki kanssaolijat tietävät(kärsivät) että olet käyttänyt itseruskettavaa. Tämä jäi kyllä kiinnostamaan.. Tosin, mie kyllä rakastan auringossa makaamista :D
  - Mallu

  VastaaPoista
 3. Hyvän värinen koipi tuli ;). Olis varmaan käyttöä täälläkin kun on kesä vierähtänyt sisäleikkien parissa!

  VastaaPoista
 4. Ou mai!! Tällainen ihminen joka ei rusketu, vaan punottaa joka auringossa vietetyn ajan jälkeen on kokeillut myös itseruskettavia. Kauhukokemukset on jättäneet jälkensä! Olen ollut oranssinkellertävänkukertava niin monesti, ja aina vannonut etten ikinä enää kokeile 😂

  - Tupux

  VastaaPoista
 5. Kuvat kertovat tosiaankin enemmän kuin tuhat sanaa. Kokeiluja on täälläkin nuoruudesta 80-luvulta ja parilta viime kesältä viimeksi. Rusketun hitaasti, eli en ollenkaan, en jaksa kertakaikkiaan maata auringossa. Vaikka joisin tynnyrillisen vettä hellepäivinä, iskee migreeni joka jumalan kerta, ennen kuin ensimmäiset auringonsäteet ehtivät edes laskeutua iholleni. Kokeilin suihketta viimeksi ja kivat raidat saa silläkin aikaiseksi jos on oikein taitava, ja minulla on näköjään lahjoja siihen suuntaan. Ehkä olenkin ollut entisessä elämässäni graffititaiteilija. Mutta parabeenittömyys on siis ehdoton iso plussa. Selän sivelyyn taitanee kuitenkin tarvita apua, vaikka levittyisikin hyvin? Itselläni kun on kohtuulyhyet kädet, en polveudu apinasta sen suhteen. Olen kuitenkin periksiantamaton kokeiluissani (sekä mainoksien uhri), että tuote kiinnostaa kyllä :)
  -Heidi H.

  VastaaPoista
 6. Minäkin kokeilin Dermosilin voidetta ja jalat muistutti räsymattoa eli yhtä kirjavat. Tuota tuotetta olisi kiva kokeilla. Pauliina

  VastaaPoista
 7. En ole koskaan käyttänyt/kokeillut tuollaisia tuotteita, mutta tämän stoorin perusteella voisin kyllä kokeilla:-)

  VastaaPoista
 8. Joo, mä innostuin kanssa! Mulle taikasana oli tuo orgaaninen. On tullut kokeiltua ja käytettyäkin yhtä sun toista merkkiä, ja ihan hyviäkin (lopputulokselta) ovat jotkut olleet. Mutta noissa voiteissa kemikaalien määrä on huikea, joten on jäänyt lähivuosien aikana pois käytöstä kys. tuotteet... -Piia-

  VastaaPoista
 9. Tämä kiinnostaa kyllä! Joitakin tuotteita kokeillut, mutta jättänyt käyttämättä epämääräisen hajun takia tai jonkun allergisen reaktion. Ihan hyvä on Bio2You:n suihke, mutta hiukan hankala käyttää. Onnistuiskohan "lapasella" ;)

  VastaaPoista
 10. Itseruskettavaa en ole kokeillut välttyäkseni juurikin kaikilta katastrofeilta :D Mutta kerta sellaiset tämän tuotteen kanssa ovat lähes mahdottomia, niiiiiin... ;)

  VastaaPoista
 11. Mä innostuin eniten tuosta tuoksuttomuudesta. Mukana arvonnassa :)
  -M-

  VastaaPoista
 12. Loistava keksintö ! Eiköhän aika moni ole kokeillut...paras syy käyttää mielestäni Se ettei tarvitse rypistää itseään auringossa.
  - MC-

  VastaaPoista
 13. Tsau. Oma kokeilu on Dermon itsestään "rusettava" ja joo vähän oranssin väriin taittuu kintuissa mut toimii. Tota Essun värii vois koklata ellei arpa-onni suosi :-)

  VastaaPoista
 14. Hieno tulos! :) Kokemukseni yhtä huonoja... T:kalmankalpea AE

  VastaaPoista
 15. Ompas hyvännäköinen lopputulos!!

  VastaaPoista
 16. Hei,
  vaikuttaa hyvältä ja erittäin lupaavalta.
  Itse kerran uskaltauduin kokeilemaan jotain peruskaupan tuotetta, ja näytti ihan ok. Mutta kun sitten poistin säärikarvat Veet Hair removal creamille niin tulos olisin mielenkiintoinen....
  Mitenköhän tämä siihen suhtautuu?
  Sari

  VastaaPoista
 17. Minulla on kokemusta myös siitä kun väri tarttuu yön aikana lakanoihin ihon hieman lämmetessä :( Toivotaan, että tässä tuotteessa ei niin käy, jolloin mielelläni tätä kokeilisin :) T. Jaana V.

  VastaaPoista
 18. Joskus jotain olen minäkin erehtynyt kokeilemaan, mutta luonnostaan näinkin vaaleaihoisella lopputulos on ollut sellainen, että on tehnyt mieli mennä suoraan suihkuun hinkkaamaan töhnä ja samalla koko nahka irti kropasta - punahiuksinen seepra olisi tosin saattanut olla maksamisen arvoinen nähtävyys paikallisessa eläintarhassa...

  Eli jos joku oikeasti saattaisi toimia niin kokeilisin sellaista tuotetta enemmän kuin mielelläni :D !!

  VastaaPoista
 19. Onpas hyvä väri. Kokemusta on epätasaisesta rusketuksesta ja mustista polvista. Toivottavasti arpaonni suosii.
  Mari

  VastaaPoista
 20. Arvontaa, jes, mukana! Rusketun helposti, mutta voiko ihminen koskaan olla liian ruskea? Ja lapasellekin löytyy varmasti käyttöä! :D ps. hieno jalka! -Stu

  VastaaPoista
 21. Mukana arvonnassa:) Mari K

  VastaaPoista
 22. Juu. Olen itsekin näitä ruskettavia kokeillut ja tähän mennessä oranssia pukkaa eikä ole luonnoliisen näköistä. Tämä näyttää hyvälle, oikein hyvälle. Olen siis mukana arvonnassa oikein innoissani :)
  t. MinnaPö

  VastaaPoista
 23. Kokeiluja on ollut, tuloksena epätasaista väriä tai jollain kertaa ilman mitään huomattavaa värin muutosta, vain ällö haju kiitoksena ahkerasta voitelusta. Tätä olisi kiva testata. Sirkku

  VastaaPoista
 24. kiva arvonta, en ole liiemmin kokeillut näitä.

  terveys1 (at) wippies.fi

  VastaaPoista
 25. Mukana ollaan. Hyvin on onnistunut väri :).
  mariestrange(a)hotmail.com

  VastaaPoista
 26. Mukana, pidän ruskettuneesta ihosta, mutta valitettavan usein itseruskettavien testailujen tulokset ovat olleet enemmän tai vähemmän laikukkaita. Pitäisi varmasti satsata hiukan laadukkaampiin tuotteisiin.
  wonderwhy(a)netti.fi

  VastaaPoista
 27. Juurikin yhtä huonoja kokemuksia kuin sinulla, innolla lähtisin kokeilemaan tuotteita. :) Nyt iho on vielä kesän helteiden jäljiltä mukavan päivettynyt mutta kauhulla odotan jo syksyä ja valkoisia kasvoja!

  - pe-tsi(at)hotmail.com

  VastaaPoista
 28. Kokeilisin näitä mieluusti, tähän asti olen käyttänyt markettimerkkejä ja tulos ei aina ole ollut ihanteellinen.
  marianposti(at)wippies.com

  VastaaPoista
 29. Mitään katastrofituloksia en ole toistaiseksi ole saanut aikaan, mutta täydellisen tasainen väri on vielä haussa :)
  mussaka(a)luukku.com

  VastaaPoista
 30. Käytän itseruskettava säännöllisesti etenkin talvella, jotta edes jonkinlainen väri pysyy yllä. Kiva olisi kokeilla vähän laadukkaampaa tuotetta, kun tähän asti olen tyytynyt edullisempiin markettituotteisiin!
  Toivottavasti onni suosii :)
  wafer(at)suomi24.fi

  VastaaPoista
 31. Hyvältä näyttää lopputulos jaloissasi! pussikarhu@luukku.com

  VastaaPoista
 32. Tasaisen näköinen väri näyttää tulleen, ilmeisesti on ihan laatutavaraa.
  Ellei onni suosi niin pitänee hankkia itselle testiin. Kokeillaan nyt ensin arvalla kuitenkin :)
  marvu954@hotmail.com

  VastaaPoista
 33. Elämässä täytyy olla hippusen turhamaisuutta :)
  Olen joskus ammoisina aikoina kokeillut joitakin tuotteita, saaden itseni tosiaankin laikukkaaksi. Aurinkoallergisena olisi kiva näyttää kesällä muultakin kuin pakastekalkkunalta :)

  VastaaPoista