20.7.2014

Rauhoittumista arjen kiireen keskellä ja muka jouten oloa


Kesällä ei kyllä malttaisi turhia koneen ääressä istua ja jostain syytä pääkoppakin on ollut ihan hissukseen. Ei ole vissiin ollut aikaa funtsia asioita, kun ne neljä päivää viikosta, joita teen töitä, ovat todellakin työntäyteisiä.
 
Ja ne vapaapäivät. Ne, jotka pyhästi lupaan käyttää ihanaan joutilaisuuteen nauttien kiireettömyydestä, lueskellen lukematta jääneitä kirjoja jne. No niinpä vissiin. Ajatuksena aivan ihana, mutta osaanko mä oikeasti olla vaan paikallani tekemättä mitään?

Vaikeaa se on. Niin vaikeaa, että tänäkin viikonloppuna mitään tekemätön minäni pisti terassin uuteen uskoon, singahti paikallisessa yöelämässä (tapahtuu sen kerran, kaksi vuodessa), koottiin tenavan vaatekaappikompleksi ja jos aikaa olisi riittänyt, to do-listalla olisi ollut vielä marjanpoimintaa, arkkupakastimen pesua, pihatöitä, maalailua eri kohteissa, puutarhakalusteiden korjailua jne. Ai niin. Ja tietenkin sitä joutenoloa.

Ehkä pitäisi vaan hyväksyä paremmin se, että jouten on vain niin vaikea kotona olla. Toisaaltaan, eihän mua kukaan pakota, vaan oikeastaan on kiva puuhastella, kun huomaa, että saa aikaan valmista ja nauttii lopputuloksesta. Ehkä pitäisi opetella vielä nauttimaan siitä kaaoksestakin. Kaaoksesta siksi, että ainakin itsellä on tapana saada järkyttävä kaaos kotiin aikaiseksi, kun johonkin projektiin ryhdyn. Mutta sitäkin mukavampaa on, kun projekti on saatu päätökseen ja koti näyttää taas omalta.

Viime tiistaina kaikkien työkiireiden keskellä käytiin metsälenkillä ystävän ja koiran kanssa. Tuosta meidän lähimetsästä löytyy aina jotain uutta. Vaikka välillä tuntuukin, että on kolunnut metsästä jo joka sopen, löytyykin aina joku uusi polku, joka vie paikkaan, jossa ei ole vielä käynyt. Pitäisi ottaa tavaksi pyhittää työpäivienkin lomaan aina joku pieni rauhoittumishetki.
Hahah. Ihanan ristiriitaista. Silloin kun saisi vain olla, en ole, mutta silloin kun pitäisi mennä ja on pientä kiirettä, olisikin niin mukavaa vain vähän olla. Oi ihana tasapaino, missä olet :D
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti