29.6.2014

Raakasuklaa goes not so raaka popkorni

Joskus sitä vaan mennä rakastuu ihan puskista. Ihan arvaamatta. Mutta minkäs sille mahtaa. Elämä vaan joskus on.
 
En tiedä minkä jutun ajatusjatkumona päähän pälkähti, että mitenköhän toimisi, jos yhdistän raakasuklaan ja popkornin. No eihän se auttanut kun ruveta hommiin. Popkornit kattilaan ja poksumaan. Mä en muuten ole tehnyt aikoihin popkornia, niin iloisena yllätyksenä löysin kaupan hyllyltä maissinjyviä ihan luomuna. Pitihän niitä toki kerralla tehdä sitten vähän enemmänkin, jotta tenavatkin saivat ihan niitä normisuolattuja versioista ja loput pistin leivinpaperilla vuorattuun vuokaan.
Suklaan valmistin seuraavalla ohjeella:
RAAKASUKLAA
2 rkl kookosöljyä
3 rkl raakakaakaojauhetta
1 rkl agavesiirappia
1 rkl kaakaonibsejä
2 rkl kaakaovoirouhetta
 
Ainekset blenderillä sekaisin ja vesihauteessa sulaksi ja sekoitus popkornien joukkoon. Popparisuklaa hetkeksi pakastimeen, jotta suklaa jähmettyisi nopeammin.


Ja ei kun ääntä kohti. Omasta mielestäni tämä on ehkä paras tuunaus ikinä, vaikka raakaruuasta nyt ei voikaan puhua, kun nuo popkornit kuitenkin ovat kivempia syödä tolleen poksutettuna. Testasin myös, miltä maistuu, jos lisää vähän suolaa popkornien päälle. Joskus tuo makea/suolainen toimii oikein hyvin, ja ei ollut pahaa tässäkään. tosin tykkäsin enemmän ilman.

Ja toimii varmasti myös ihan normisuklaan kanssa, jos ei raakasuklaan maku miellytä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti