8.6.2014

Hyppyrimäen portaat

 

Olihan se korkattava oikein kunnolla kesän ekat hyppyrimäkitreenitkin. Pari kertaa näitä olen jo ehtinyt semisti mennäkin asiakkaiden kanssa, mutta ihan omia treenejä en ole tehnyt. Hannen kanssa treffattiin aamusella portaiden juurella ja eihän se auttanut, kun alkaa kavuta kohti seuraavaa ja seuraavaa rappusta. Rappusia tuossa taitaa olla sen n. 150 ja aika hyvin heittää hapoille jo ensimmäisillä kierroksilla. 
 
 
 
 
 
Muutaman kerran ylösnoustuani alkoi ongelmajalkani ilmoitella olemassaolostaan ja mietin, kuinka järkevää on jatkaa treeniä. No, kerran vielä. Ei mennyt pahemmaksi. No, jos vielä yhden kerran. No nyt se on jo ihan puujalka, mä huilaan hetken. Nyt jos olisi fiksu, niin en enää menisi. Mutta jos vielä kerran.
 
 

Tarkoituksena oli nousta raput 10 kertaa, mutta 7 kierroksen kohdalla piti olla aikuinen ja todeta, että ei ehkä tee kovinkaan hyvää jatkaa, kun jalka alkaa olla aika pökkelö. Tämähän ei siis ole mitään uutta, vaan oikea jalka on ollut jo piiiitkään eri paria vasemman kanssa. Varsinaista yhtä vikaa siinä ei ole, vaan sinne on ajan mittaan kerääntynyt kaikenlaista, kuten revenneet nivelsiteet, jotka pitävät nilkan hieman toista jäykempänä, kaksi kertaa operoitu polvi, lisäksi jalka on hieman toista lyhyempi jne jne. Viime aikoina on vain tuntunut, että jalka ei ota hermotusta vastaan ihan samalla tavalla, mutta koska kaikkeen tottuu, niin en ole tuosta sen kummemmin välittänyt. On sen kanssa toimeen tullut.


 
Juoksun jälkeen jalka tuntuikin taas paremmalta, mutta hieman huolimaton kyyristyminen aiheutti "jotain". Onneksi apu oli lähellä ja pääsin sen verran osaaviin käsiin, joka laittoi jalkani oikeaan asentoon. Vikaahan sieltä löytyi varpaasta alaselkään asti. Nyt on toivottavasti paikat taas kohdillaan ja loppupäivä menikin sitten vähän rauhallisemmissa merkeissä köpötellen.

Mutta noin niinkuin normisti rappusjuoksut ovat todella tehokas tapa tehdä intervalliharjoituksia ja eihän noita tosiaan tarvitse aluksi edes juosta ylös. Kävelykin riittää. Eikä maksa paljoa raahata itseään rappusten juurelle, kun aikaakin menee koko treeniin yleensä sen puolisen tuntia.
Ja tähän loppuun vielä jotain tosi kaunista. Toivottavasti kukaan ei traumatisoitunut.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti