4.5.2014

Leivonta- ja puutarhaterapiaa


Vapun kunniaksi tuli vietettyä 4 päivän vapaat ja pitkästä aikaa tuntui, että aikaa riitti muuhunkin, kuin pakollisiin siivouksiin, pyykin pesuihin ym. Torstaina kaivelin tällaisia vähän kevyempiä leivonta-aineksia esiin ja testailin pari versiota kehittelemistäni resepteistä. Itselleni tuo leivonta on vähän kuin pientä terapiaa suunnitellessani reseptejä, ideoidessani ja kehitellessäni ohjeita vielä leivonnan aikana.

Joskus omat reseptit menevät kerralla nappiin, kuten viime torstaina meni ja joskus tulee ihan jäätäviä huteja. Omassa mielessään tehty versio jostain reseptistä saattaakin näyttää aika hurjalta, vaikka maku olisikin ihan kohdallaan. Tällaisia yrityksiä olen nimennyt nätisti ulkonäön mukaan, kuten aivoverenvuotokakku tai lehmän*askapiirakka. Eli aina ei mene tosiaan ihan putkeen. Maku saattaa näissäkin olla ihan kohdallaan, mutta jos ulkonäkö on jotain aivan muuta, kuin suunniteltu, jatkuu reseptin tuotekehittely vielä niin pitkään, että myös ulkoinen habitus näyttäisi oikeasti herkulliselta ja syötävältä.


Tämä alla oleva kakku maistui jopa meidän nuoremmalle neidille niin hyvin, että hän olisi halunnut siitä tehtävän myös hänelle syntymäpäiväkakun ;)

Perjantaina kävin pyörähtämässä vanhalla työpaikallani ja mukaan lähti kukkineiden narsissien tilalle freesit orvokit, muratteja, lankaköynnöstä, neilikkaa ja lumihiutaletta. Näistä sai etupihan istutuksiin jo ihan kivasti väriä. 
Kieltämättä puutarhalla oli kyllä kaikkea ihanaa ulos ja sisään, mutta maltoin mieleni tällä kertaa. Jos tänä keväänä aloittaisi näin pikkuhiljaa ja fiilistellen. Kukkien istuttelu on myös kieltämättä aika terapeuttista puuhaa, kun ei tarvitse turhia miettiä ja voi antaa ajatusten vain rullailla.


Ja nyt kun oikein päästiin puutarhailemaan, niin eilen tuli auteltua ystävää vähän ex tempore sisäänkulun istutusten kanssa. Alla olevalla kapealla istutusalueella kasvoi vanhoja kuunliljoja, jotka olisi pitänyt jakaa jo vuonna miekka ja kirves. No, päädyttiin hieman radikaalimpaan ratkaisuun, ja korkattiin isot kuunliljapaakut pois muualle istutettaviksi, jossa niillä olisi enemmän tilaa kasvaa ja tilalle käytiin hakemassa muutama muu kasvi. Tilalle laitettiin köynnöshortensiaa, matalakasvuinen rodo, pari havua ja pensasmustikkaa, jota pidetään leikkaamalla kuosissaan.

Hetken mietittiin, josko nuo reunakivet olisi vaihtanut kokonaan kauan reunakiviksi, mutta hieman penkkiä kohottamalla ja kivet uudestaan järjestämällä lopputuloksesta tuli taas "ihan kuin uusi".


 
 


Oho ;)

6 kommenttia:

 1. Miekin sain viimenään ostettua noita leivontaprotskuja, pakko päästä kokeilemaan ;-) !! Jee! Ja mitä puutarhahommiin tulee, niin et satu tekemään personal trainer -hommien lisäksi personal gardening -töitä...? Halua kyllä olis itselläkin mutta aikaa on nykyisin aika rajallisesti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No tuo aikahan se pistää rajoitteet myös munkin ammattimaiseen puutarhailuun. Mutta ajatuksena tuo personal gardener on aika hauska ;)

   Poista
 2. Täyttää ihanlta tuo leivos jossa granaattiomenan siemeniä..... Onko ohje jossain vai onko se perhesalaisuus?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heips, ei ole ohjetta vielä toistaiseksi missään ja ihan varmasti ohjeen jossain vaiheessa julkaisen :)

   Poista
 3. Löytyykö proteiini marjapiirakan ohjetta jostain, olisiko mahdollista saada sitä ennen äitienpäivää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Äääh, vähän myöhässähän tämä vastaus tulee, mutta ei löydy vielä. Julkaistaan näitä sitten kerralla vähän enemmän :)

   Poista