22.3.2014

Arjen pieniä hetkiä

Instagramin puolella on pyörinyt haaste, jossa kuvataan arkea 5 kuvalla. Ensimmäisenä tuli mieleen kuvata itsensä imuroimassa, pesemässä pyykkiä, tyhjentämässä tiskikonetta, mäkättämässä tenaville pitkin poikin jätetyistä tavaroista ja repimässä peruukkia irti laskupinon vieressä. Eivät olisi olleet kovin kaukana totuudesta nuokaan, mutta itselleni ainakin arki on paljon muutakin, kuin harmaata aherrusta ja niinhän sen kuuluu ollakin.
 
Arjen pienet, tutut ja turvalliset jutut ovat kuitenkin niitä, joilla jaksaa myös sen nurjemman puolen. Itselleni ainakin samoina toistuvat jutut tuovat myös turvallisuuden tunteen ja tiedon siitä, että asiat ovat loppupeleissä kuitenkin aika kivasti. Ja varsinkin juuri tällä hetkellä, kun muistissa on niin elävästi vielä tuo väsymys, tuntuu jopa tiskikoneen tyhjentäminen kivalta. Toivottavasti jää pysyväksi olotilaksi ;)
 
Kuluneella viikolla arjen pieniä ja vähän isompia asioita olivat mm.
 
 
Torstailounas
Koska pidän perjantain vapaapäivänä, on torstailounas mukavassa seurassa (kiitos Riksu jokaikisestä torstaista) aivan täydellinen laskeutuminen kohti vapaapäivää. 
 
 
Arjen pienet luksukset
Itse olen krooninen kynsien pureskelija ollut aina ja rakennekynnet ovat minun arkeni luksustuote. En käytä koruja ja meikkaamiseenkin tulee käytettyä ehkä jopa minuutti aamuisin. Siksi annan kynsivastaavalleni täysin vapaat kädet joka ikinen kerta ja lopputulos on yleensä aina luova ;) Mutta minä tykkään.


Koira
Tuo ihana ja rasittava kapistus, jolle olen maailman napa ja jonka toivoisin pitävänsä karvansa kurissa, jotta meillä ei tarvitsisi imuroida niin usein. Eläin, joka osaa ottaa oman tilansa arjessa, nauttia hetkistä, kun käydään ulkona tai löhötään sohvalla.


Kevät 
Vaikka yhtenä päivänä tuntuu, että voisi lähteä pihatöihin ja toisena lunta onkin taas ihan riittämiin, tulee kevät joka vuosi yhtä varmasti. Itse nautin pitenevistä päivistä ja eilen huomasin suuntaavani kohti siemenhyllyjä. Menneinä vuosina omat kylvökseni kotona ovat hautautuneet töiden alle ja pienet taimet ovat tupanneet nuukahtamaan veden puutteeseen. No mutta josko tänä vuonna...


Arjen piristäjät
Kuten yrtit ikkunan edessä. Nyt alkaa olla valoakin jo sen verran, että nämä pysyvät hengissä hieman pidempään. Itse ainakin tykkään, kun on saanut keittiön siivottua, niin ruukullinen yrttejä vain ovat sellainen piste iin päälle siistissä keittiössä.


 
Treenaaminen
Treenejä tuli tehtyä ihan kivasti pitkin viikkoa ja eilen treenailtiin taas nuoremman neidin ja Outin kanssa Kalliosuojassa. Tällä kertaa treenit painottuivat enemmän lihashuoltoon, eli venyttelyyn. Pienet lämmittelyt tehtiin kyykkäillen ja hölkkäillen ja sen jälkeen piiiitkäkestoisia venyttelyitä.
 
 
 
Sportsdirectin tarjouslaukku oli nappiostos ja ilman Tupperwaren juomapulloa vain ei tule toimeen.
 
Melkein...
 
 
 
Siivouspäivän pikku tauot
Torstai-iltana oikein ahdisti, kun katseli ympärilleen, mitä kaikkea sitä saa vapaapäivän kunniaksi tehdäkään. Sata koneellista pyykkiä, tavarat aivan huiskin haiskin, lakanoiden vaihto, ruokakauppareissu, lattioiden pesu jne jne....
 
Siivoamisen lomaan täytyy antaa itselleen pieniä taukoja ja tankata oikeanlaista energiaa, jotta taas jaksaa.

Rentoutuminen 
Piiitkästä aikaa nautin illalla pari lasia viiniä ja "pientä" naposteltavaa. Jotenkin aika täydellistä, kun on viikon tehnyt töitä, vapaapäivän kunniaksi vielä siivonnut koko päivän ja kun illalla istahtaa alas ja nauttii lasin kylmää valkoviiniä. Jotenkin juuri eilen olin mielestäni sen arvoinen ;)


Kiireettömät aamut
Näistä kiireettömistä aamuista pyrin pitämään kiinni arkenakin, mutta kyllä veti aamulla hymyn huulille, kun koti tuoksui puhtaalta, maljakossa oli kukkia, vanhempi tenava hyräilee tyytyväisenä omassa huoneessaan, nuorempi katsoo musiikkivideoita ja tanssii samalla.

 

No mutta, vaikka arki on täynnä pieniä kivoja juttuja, löytyy myös aina niitäkin asioista, joita olisi kiva tehdä enemmän, mutta aika ei aina anna myöten.

Mitkä ovat sinun juttuja, joita olisi kiva pitää arjessa, mutta aika tms. syy ei aina anna myöten? Ja jatkopohdintana kenties, mitä voisit tehdä, jotta näistäkin asioista voisi tulla osa perusarkea :)

Vastata saa ihan kuka haluaa, mutta haastan (jos sinulla vain on aikaa, heh heh ;)) nyt ainakin:

Teijan,
Satun,
Katan ja
Mirkkan,
koska teidän ainakin huomasin päivittelevän Instaa noilla arjen viidellä kuvalla :)

Ja aion tässä lähitulevaisuudessa vastata tähän itsekin.


4 kommenttia:

  1. Olipa mukava haaste koska tätähän joutuu oikeasti pohtimaan ja sen pohdinnan tuloksenahan saattaakin nousta esiin jotakin oikeesti tärkeää ja tavoittelemisen arvosta. Varpisti palaan asiaan! :)

    VastaaPoista
  2. Kuin myös, palailen asiaan, tosin nyt juuri ei ehdi kun arki painaa päälle :) ...

    VastaaPoista