2.1.2014

Tavoitteita vuodelle 2014

Tiedättekö, kun elämä on juuri sen takia ihanaa, kun voi kehittyä henkisesti juuri niin paljon, kuin itse haluaa. Näin mä ainakin uskon.

Viime vuosi tuli pyhitettyä aika suurille muutoksille ja suuret muutokset vaativat myös sinne epämukavuusalueelle siirtymistä. Asioiden loksahdellessa paikalleen, on tullut tehtyä myös iso askel eteenpäin henkisen minän kasvettua.

Viime vuoden tavoitteista voit lukea TÄSTÄ.

Kulunut vuosi tuli siis aika pitkälle pyöriteltyä henkistä puolta ja oli kieltämättä sillä saralla aika rankka. Huomaan sen nyt, kun kaikki stressi on hellittänyt ja kuvittelin alkavani elää mukavaa treenintäyteistä-, perhekeskeistä-, minulla on aikaa-, nautin työstäni-elämää. Mutta kuinkas kävikään. Kroppa on todennäköisesti juuri tämän pitkään kestäneen stressin ansiosta NIIN jumissa, että nyt ei auta kuin aloittaa aika nollasta ja lähteä asettamaan oma terveys etusijalle. Ja sen jälkeen voin ehkä taas panostaa muihin asioihin.

Uskoisin (ei sitä koskaan tosin tiedä), että tänä vuonna ei tarvitse tehdä niin isoja muutoksia elämässä, kuin viime vuonna. Suurin muutoshan oli ratkaisu siirtyä perusvarmasta palkkatyöstä yrittäjäksi. Onneksi tässä maailmassa ikävämmätkin asiat sattuvat usein juuri tällaisiin murroskohtiin ja vaikka asiat kuinka hetkeksi järkyttävät omaa mieltä, on perusluottamus itseen kuitenkin niin kova, että ei näistäkään voinut kuin nousta vahvempana ja todeta, että jos kerta jotain tällaista piti tapahtua, on se selvä merkki siitä, mihin suuntaan elämääni lähden ohjaamaan. Ja näin jälkikäteen olen jopa onnellinen, että sekä ne hyvät että huonot asiat tapahtuivat. Siksi olen nyt tässä.
Tulevana vuotena otan tavoitteeksi mahdollisimman tasapainoisen elämän ja aion tehdä vain asioita, jotka ovat hyväksi minulle. Nyt kun pystyn entistä paremmin muokata aikataulujani itselleni sopivimmiksi, pyrin minimoimaan stressin ja kiireen niin minimiin, kuin mahdollista, kuunnellen itseäni. Joudun varmasti luopumaan jostain, mutta niinhän se aina menee, että kun jostain luopuu, niin jotain saa tilalle.

Tällä hetkellä stressinsietokykyni on aika nollassa ja kroppa on erittäin herkässä tilassa kaikelle "ylimääräiselle". Oli kyse sitten treenistä, ruoasta tai elämästä yleensä. Tältä pohjalta on oikeastaan aika helppo lähteä rakentamaan uutta vuotta, koska kroppa ilmoittaa erittäin napakasti, jos jokin ei minulle sovi. On tässä mentykin jo ihan turhan pitkä aika suorittaen ja itsensä kuuntelu unohtaen.
Tänä vuonna en lupaa olla elämäni kunnossa (tottakai haluaisin), aloittaa mitään uutta, kiristää itseäni mihinkään mitä saan tehdä/syödä tai mitä en, vaan pyhitän alkavan vuoden siihen, että hitsaan itselleni parhaan mahdollisen omaan terveyteeni sopivan tavan elää, syödä ja nauttia elämästä.

Kuitenkin toivon, että saan kroppani "takaisin" ja pystyisimme elämään sopusoinnussa ja viimeistään vuoden lopulla olisin paremmassa kunnossa kuin nyt.
Töissä haluan kehittyä ja olla avoin kaikelle, mitä tulee vastaan, mutta tässäkin taustalla on kuitenkin se ajatus, että voin silti määritellä omat rajani, mitä haluan/jaksan ja mitä en. Tässä työssä on mielestäni erittäin tärkeää, että ei ala ahneeksi, koska siinä kärsii ennen pitkää työn laatu.

Tällaisia tavoitteita ensi vuodelle. Enpä olisi vielä pari kuukautta sitten uskonut, että juuri tällaisen tekstin kirjoitan, mutta elämä on ihmeellistä ja opettavaista. Joskus on tipahdettava ja todellakin toivon täältä joku päivä nousevani taas vahvempana :) What doesn't kill you only makes you stronger, eikös?

4 kommenttia:

 1. Oikein hyvä teksti. Pohdittavaa muillekin. -H-

  VastaaPoista
 2. Tärkeintä, että olet malttanut pysähtyä ja huomata "missä mennään"..niin monesti juuri kaikki suorittaminen ja stressi syö miestä niin, että itsestään huolehtiminen kärsii.. muut pääsevät varmasti ja nauttimaan rennommasta ja hyvinvoivasta terhistä tänä vuonna ;) Ja todellakin..se mikä ei tapa..todellakin vahvistaa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nimenomaan, näillä mennään ja stressi sucks. Jotenkin tämä tuli vielä niin karuun saumaan, kun mittari kääntyy seuraavalle kymmenelle, niin huomaakin olevansa ihan kehäraakki. Tätäkö tämä on :DD No ei vaan, selvitellään ja parannellaan/opitaan elämään tämän kanssa :)

   Poista