6.1.2014

Luopumisia

Tänään oli taas täyspitkä päivä töissä. Tämä loppuviikko onkin ollut vähän rankka, kun kolme asiakastani lopetti tällä viikolla. Mä kun olen niin hölmö, että menen vielä kiintymäänkin heihin, vaikka pitäisi varmaan olla superammattimainen ja pitää tietty etäisyys. No mutta, onneksi näissä suhteissa toimii edes se "pysytään kavereina"-klisee ;) Ja vaikka varsinainen asiakassuhde päättyykin, on minusta niin ihana kuulla heistä vielä myöhemminkin, kuinka on mennyt, vaikka törmätessämme salilla tai lukea kuulumisia sähköpostista.
 
Mutta oikeasti, kyllä musta on pirun haikeaa "luopua" ihmisestä, jonka kanssa ollaan tehty töitä vaikka vuosi. Päivänä yksi ei sujunut edes yksi punnerrus ja nyt niitä menee heittämällä vaikka kuinka monta. Katsoa nuoren naisen fyysistä ja henkistä kasvua vahvemmaksi. Ja tietää, että tämä ei ole vielä tässä, vaan hän jatkaa hyvin alkanutta matkaa vielä tulevaisuudessakin. Sillä sinnikkyydellä, mikä noin herttaisessa ihmisessä on sisällä, mennään läpi vaikka harmaan kiven (tai armeijan).
 
Välillä treenien ei tarvitse olla salitreenaamista, vaan voidaan lähteä vaikka ulos kävelylle, kun kroppa ja pää tarvitsee vähän tuuletusta. Pientä haastetta matkalla täytyy tietenkin olla ja sen toi hyppyrimäen rappuset. Tänään pistettiin tauolle projekti, joka vaatii vielä peruspalikoiden kasaamista, hiljentämistä ja vähemmän suorittamista. Kävelyllä pohdittiin näitä juttuja, mitkä voisivat olla niitä asioita, joita lähdettäisiin korjaamaan suorittamisen ja väkisin vääntämisen sijaan. Asioiden ei tarvitse olla suuria, vaan pienilläkin muutoksilla monet asiat loksahtelevat jo kohdalleen. Ja tiedän, että tämä ihana ihminen pystyy siihen, kun antaa itselleen aikaa. 
 Tänään paistoi jo MELKEIN aurinko
 
Niin, ja tänään kostuivat silmäkulmat jutellessani sen kolmannen lopettavan asiakkaani kanssa hänen hieman tahmeasti alkaneesta projektistaan, jossa ensin ei meinannut löytyä aikaa tai ennakointi vähän mätti ja vähän taisi olla sitäkin, että olisi kivaa tehdä muutos ilman muutosta ;) Ja kun katsoo hänen kaventunutta olemustaan nyt ja sitä intoa, millä hän vie omaa projektiaan eteenpäin, ei voi kuin olla tyytyväinen omaan työhönsä. Siis minähän tässä teen kaiken työn, enkö :DDD Ei vaan, on ihana huomata, että antamani työkalut tuovat toivotun tuloksen.


Ketäänhän ei voi pakottaa onnistumaan ja onnistumisen avaimet ovat yleensä pienissä muutoksissa, joita tehdään joskus enemmän ja joskus riittää vähempi. Itse arvostan sitä, että asiakas ymmärtää myös sen, että muutos ei ole vain ruokavalion muutos tai muutos liikuntatottumuksiin, vaan se on paljon kokonaisvaltaisempaa, eikä sitä kaikkea tarvitse saada heti. Jokainen taaplaa täällä omalla tyylillään, niin myös näissä projekteissa. Se, mikä sopii toiselle, ei ole toisen juttu. Siksi ainakin itse vältän antamasta vain yhtä oikeaa ratkaisua asioihin, vaan jätän asiakkaille avoimiksi myös mahdollisuuden löytää itse ne omat oikeat polkunsa. Niin kauan, kuin me ihmiset ollaan yksilöitä, niin kauan on myös vaihtoehtoja.
Kaksi viimeistä kuvaa on lainattu Simple Things-lehden uusimmasta numerosta. Hirmuisen näppärää lukea sekin puhelimelta. Niitä kutsutaan kai e-lehdiksi?

2 kommenttia:

 1. Kiitos vielä Terhi kaikesta!!

  Vaikka dramaattista painonpudotusta ei tapahtunut, muuttui kyllä paljon korvien välissä. Juurikin hidas tahti on saanut aikaan ajatuksen uudesta elämäntavasta joka jatkuu läpi elämän tavalla tai toisella. Kun syö hyvin ja oikein, paino putoaa eikä tarvitse kitudieettejä tai pahimmillaan syömättömyyttä.
  Ja se treeni.. Nyt tiedän mitä tarkoittaa kun treenataan kovaa ja kuinka mahtavaa se onkaan!! Joogaa ja salitreeniä = kroppa ja mieli kiittää! :) Painolasti on pudonnut harteilta ja milteinpä joka kerta peiliin katsoessa hämmästyy että olenko tuo oikeasti minä!! Juurikin antamillasi työkaluilla muutos on ollut mahdollista ja loppujen lopuiksi helppoa kun päätöksen tekee ja pysyy siinä (!!) :D
  Olen niin onnellinen, että autoit tekemään oivallukset uudesta ja paremmasta elämäntavasta, KIITOS!
  - M

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sun tapauksessahan ei dramaattiselle painonpudotukselle ollut tarvettakaan, ellei kauneusihanne ole kuivan kesän orava ;) Mutta kiitos paljon kauniista sanoista ja tästä on hyvä jatkaa ja kenties palataan asiaan vielä keväämmällä. Siihen saakka joogataan ja treenataan :)

   Poista