15.12.2013

Siivousretriitti

Olin suunnitellut lähteväni joogakurssille Lahteen kuluneena viikonloppuna, mutta tämän laiskanletkeän olotilani kanssa päätin kuitenkin viisaammaksi jäädä menemättä. Tällä hetkellä elän varmuuden vuoksi säästöliekillä, koska seuraavana päivänä saatan olla väsyneempi tai sitten en.
 
No mutta, jottei nyt ihan lahnaamiseksi olisi mennyt koko viikonloppu, ajattelin tehdä pientä siivoilua kotona. Vähän sitä sun tätä, ei mitään fyysisesti rasittavaa, jossa menisi koko viikonloppu ja kaikki voimat. 
 
Siivoaminenkin voi olla aika terapeuttista. Samalla kun availee kaappien ovia, järjestelee tavaroita, heittää kaiken turhan menemään, tulee miettineeksi paljon asioita ja vähän kuin vahingossa monet asiat loksahtelevat paikoilleen.
 
Tarkoituksena oli tosiaan tehdä ihan normisiivous, mutta kiertelin kotia ja bongailin ensin sieltä sun täältä "kohteita", aloitin mukavimmista jutuista, siirtelin tavaroita oikeille paikoilleen, pyörittelin mielessäni sisustusjuttuja, olin tyytyväinen aina yhden nurkkauksen tullessa siistiksi.

Samalla pyörittelin monia asioita mielessäni, jotka ovat jääneet keskeneräisiksi tai siivoamatta mielestä. Välillä tein muistiinpanoja. Mieleen pulpahteli uusia ideoita ja jäsentelin jo mielestäni valmiita malleja mielessäni uudestaan.
Yllättävän paljon löytyy yhteneväisyyksiä omasta mielen sekamelskasta verrattuna siivoamiseen. Miten tartun työhön/ajatukseen tai miten järjestelen laatikon/oman mielen/ajankäytön.

Jos vaikka otetaan vertailuun siivoaminen ja ajankäytön hallinta, löytyy niistä yllättävän paljon yhtäläisyyksiä. Esimerkiksi aloitanko siivoamisen mukavimmasta kohdasta vai hoidanko alta pois ensin ikävimmät? Paneudunko ensin pikkuasioihin, vai siivoanko ensin suuremmat linjat? Heitänkö pois kaiken tarpeettoman, vai jätänkö ne roikkumaan vielä mukana, vaikka tiedän, että en niitä koskaan tarvitse. Siivoanko yhtä, kahta vai useampaa kohdetta samaan aikaan?
Jostain syystä siivoaminen vain pisti ajatukset liikkeelle ja samalla tuli siivottua mielikin aika kivasti. Tämä on kyllä siitä kiva retriitti, että se jatkuu vielä alkavan viikonkin, aina mahdollisuuksien mukaan.

 Kannattaa kokeilla. Jos ei ajatus lähde kulkemaan, niin tuleepahan ainakin siistiä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti