4.12.2013

Kirjastossa tapahtuu

Hmmmm.... Mä olen tääs tällä viikolla pohtinut asioita, joista en vielä tiedä paljoakaan. Siksi en lähde niitä vielä sen syvällisemmin ruotimaankaan. Mielenkiinto aiheeseen on suuri ja imen tietoa kuin pesusieni.
 
Sen lisäksi, että lähellä sydäntäni on erilaiset liikuntalajit ja -muodot, myös nämä ruokajutut ja ruuan valmistaminen on yksi suuria mielenkiinnon kohteitani. Normileivonta on aika hyvin jo hanskassa ja nyt tiedonnälkä on kasvanut ensin ylipäätään terveellisestä ruokavaliosta raakaruokaravintoon sekä kasvis- ja vegaaniravintoon. Jos ei tarvitsisi öisin nukkua (tiedän että tarvitsee), niin selaisin varmaan kaikki sivut internetistä, jotka käsittelevät näitä aiheita.
 
Sen lisäksi, että omassa maailmassani ruuan eettisyys ja puhtaus on tärkeitä asioita, minua kiinnostaa myös tässä kasvisruokavaliossa mm. tuo proteiinien saanti. Vaikka en itse mikään jäätävä kaappi olekaan, tarvitsen kuitenkin x-määrän energiaa proteiineista kehittääkseni myös voimapuolta itsessäni. Kestävyysurheiluun kasvisruokavalio sopii huomattavasti paremmin.
 
Viime maanantaina kävin Kouvolan kirjastossa kuuntelemassa Elisa Aaltolan luentoa. Aiheesta löytyy enemmän TÄÄLTÄ. Jos omista muistiinpanoistani löytyy n. 10 sanaa, kuten koevoluutio, vegan fitness, piirsin sivulle ketunnaaman, eläinetiikka, Andrew Knight ja muutama muu irrallinen lause/sana, niin.... Noh, paremman kokonaisuuden aiheeseen saa tuosta ylläolevasta linkistä.
 
Ja oli muuten hyvä luento. Mieleen jäi pohdittavaksi paljon asioita eläinetiikasta ja varsinkin se, missä menee oma raja elävien olentojen kanssa. Aion jatkossakin huitaista hyttysen hengiltä omaa nahkaa puolustaakseni, mutta kuinka tasavertaisena pystyn pitämään eläintä ihmisten kanssa missäkin tilanteessa. Vaikeita kysymyksiä.
 

Samana päivänä olin käynyt noukkimassa jo kirjastosta kaikkea mielenkiintoista. Ja "herätelainaukseen" lähti tuo piparkakkukirja. Voi olla, että joudun tenavien kanssa pyöräyttämään itse taikinan jos toisenkin. Katsotaan, ehtiikö taikinat paistoon asti ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti