29.11.2013

Uusia ohjelmia opiskelemassa: Body Pump ja Body Combat

Tänään oli Kotkassa Les Mills-jatkokoulutukset ja sinnehän se kaarsi autonsa allekirjoittanutkin.
 
Combatissa käytiin ennen varsinaista tuntia läpi kappaleiden tekniikat ja jos nyt en ihan syväjäässä ollut, niin mitään uusia ja erikoisia liikkeitä ei tähän ohjelmaan tullut. Ihan mukavanoloinen ohjelma on taas tulossa. Sen verran jäi kaivelemaan tämän ohjelman kappaleet, koska olen satavarma (ehkä?), että n. 80 % kappaleista on joskus ollut combatissa aiemminkin. Osa enemmän miksattuina ja osa aika samoissa rytmeissä. Siinä onkin sitten mulle puuhaa selvitellä näitä.
 
 Hanne se jumppaa tukka putkella Eerikan tahtiin :)
Hitsi kun eilen piti mennä omalla combattunnilla telomaan polvi, niin eiköhän se vaivannut vieläkin vähän. Ja ah niin ihana olkapää oli taas ottanut itseensä viikon jumpista ja muistutteli jokaisella yläkoukulla olemassaolostaan (vali vali). Silloin kun olisi mahdollisuus nauttia hyvässä ohjauksessa mukavasta tunnista niin sitten pitäkin vähän tehdä vain jotain sinne päin. No, combat vielä meni, mutta kun pumpissa lyötiin painoja kehiin, oli tilanne aika plääh. Ei puhettakaan oikeasta tekemisestä. Hieman ärsyttävää, mutta näillä mentiin tällä kertaa. Elämä on ja vanhuus ei tule yksin ;)

Pumpin tekniikassa käytiin läpi mm. maastavetoa ja kuinka se tehdään pumpissa. Saan kuulla aika usein suht väheksyviä kommentteja mm. pumpista ja sen tekniikoista. Joskus jaksan selittää, joskus vain olen hiljaa. Mutta totuushan on se, että aina kun tehdään liikkeitä ryhmäliikuntatunnilla ja liikutetaan suuria massoja suht nopealla temmolla, ei voi edes olettaa, että vastaava liike olisi kovinkaan autenttinen siihen alkuperäiseen. Ja kyllä, tämä on tiedossa myös Les Mills-landiassa. Liikkeet oiotaan tarkoituksella suurille ryhmille sopiviksi ja turvallisiksi. Muistan, miten asia häiritsi minua pitkään aloitettuani combatin vetämisen, kun lyöntisarjat eivät olleen toimivia käytännössä ja rytmikin oli aika vauhdikas, kunnes hyväksyin sen, että kyse on ryhmäliikuntatunnista, eikä nyrkkeilytunnista.

Itse yritän muistaa aina sanoa salin puolella esim. hauiskäännössä, jos tiedän asiakkaan käyneen myös pumpissa, että pumpissa ollaan tehty näin, ja nyt salilla tämä tehdään näin. Mielestäni se on rikkaus osata tehdä liikkeet lajin vaatimalla tavalla, väheksymättä mitään tahoa.


Pumppiohjelmakin tuntui oikein mukavalta ja kunhan pääsen opiskelemaan sitä tässä vielä viikonlopun aikana kaikessa rauhassa, niin pääsen siihen vielä paremmin sisälle. Sen verran täytyy ihmetellä, että eikö ne suunnittelijat muistaneet siinä selkäkappaleessa vaihtaa muuta kuin kappaleen. Musta se oli lähes sama koreografia eri musiikilla. No mutta, eipä sillä, mä itse asiassa tykkään niistä rinnallevedoista, että ei se loppupeleissä haittaa, vaikka vaihdettaisiinkin vain musiikit.
 Taustalla olevasta tekstistä ei puutu p-kirjainta välistä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti