13.11.2013

Paha silmä ja karkkipäivä

Onko mitään turhauttavampaa, kuin olla kipeä? Ja kipeä niin, että ei ole oikeastaan kipeä kipeä. Eilen aamulla nyin innoissani jumppavermeitä niskaan ja samalla kirosin tulehdusta silmissäni. Siinä kohtaa, kun pesin hampaita, iski jonkinlainen järjenhiven päähän; kuinka mä pääsen töihin, kun nämä molemmat öögonit on vähän niinkuin muurautuneet umpeen. Kun en mä oikein nää. Äääh. Niiiiin turhauttavaa.

Nooh, tulipa eilen sitten nollattua univelat ottamalla kolmet päikkärit. Lisäksi sain luettua sängynpohjalla aloittamani kirjan.

Hei kirjoista puheenollen, mäkin olen siirtynyt nykyaikaan. Mä saatan olla hieman muutosvastarintainen kaikkea uutta teknistä kohtaan, kunnes totean ne itse aivan älyttömän näppäriksi ja kuinka olenkaan tullut toimeen ennen ilman. Mistä me nyt oikein puhutaan? E-kirjoista. Sattumalta löysin Elisan e-kirjat ja rekisteröidyin käyttäjäksi. Uudet asiakkaat saivat etuna yhden e-kirjan hintaan 2,50. Valikoimassa oli tasan yksi kirja, jonka koin mielenkiintoiseksi arvostelujen perusteella, mutta sehän riittää. (Ja tämä ei ollut sitten mikään mainos.)

Ja voi hitsi, se kirja oli hyvä. Alussa mä olin NIIN kuutamolla, kuka oli kukin ja kirjan ensimmäiset sivut olivat niin kummalliset, että meinasin lopettaa koko kirjan lukemisen. Mutta onneksi jatkoin. Ja sitten olikin pakko jatkaa, kun ei vaan pystynyt lopettamaan. Suosittelen.
 
Markus Nummi - Karkkipäivä

 

Hurja ja koskettava romaani pienestä pojasta, jolle elämä on vaarallinen selviytymistaistelu.
Uraansa aloitteleva kirjailija Ari maksaa kaupassa vieraan pikkupojan karkkipussin. Poika liimautuu hänen kannoilleen. Voisiko Ari auttaa pelastamaan vangitun prinsessa Mirabellan?
Samaan aikaan toisaalla tarmokas tilanhallintasuunnittelija Paula on päättänyt näyttää esimiehelleen ja kaikille muillekin epäilijöille, että hän kyllä hoitaa mahdottomankin urakan.
Ari saa havaita, ettei Tomin vanhemmista ole yksin harhailevalle pojalle tueksi. Ja mitä jos naapuritalossa on oikeasti pieni tyttö, jota oma äiti pitää nälässä lukkojen takana?
Kokenut sosiaalityöntekijä Katri yllättyy selatessaan tapaukseen
liittyviä papereita. Kuka oikein on kiireisimmän avun tarpeessa,
laiminlyödyt lapset vai heidän tarpeilleen sokeutuneet aikuiset?
Taidokkaasti rakennettua, hyytävän ajankohtaista romaania lämmittävät huumori ja lapsen mielikuvitus, jota ankarinkaan todellisuus ei nujerra. (lainattu täältä)
 
Kirjan voi tiivistää täydellisesti lauseeseen, jonka kuulin tässä viikolla ja joka on ehkä yksi viisaammista lauseista ikinä; " Sinun arkesi on jonkun lapsuus".
 
Päikkäröinnin ja lueskelun lisäksi sain taas vuoden lautapelikiintiötä täytettyä ;)
 
 

3 kommenttia:

 1. Toi Karkkipäivä on tulossa käsittääkseni Kouvolan teatteriin tässä lähiaikoina.

  VastaaPoista
 2. Terveisin Nimetön Kaisa :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei nimetön Kaisa ;), tuolla facen puolella Petrakin siitä mainitsi. Taidan rikkoa kymmenen vuoden tauon teatterissa käynneissä ja mennä katsomaan. Aika mukava sattuma :) Kirja on kyllä lukemisen arvoinen ja nyt odotan paljon myös tulevalta teatterinäytökseltäkin :)

   Poista