6.11.2013

Mitäääh, kohta on hei joulu

Tänään kuolattiin salilla aika herkullisen näköisiä leipomuksia (saattoi olla siinä kohtaa vähän nälkäkin) uusimmasta Talo ja Koti-lehdestä. Lehden joululeivontaliite kun oli täynnä niin herkullisen näköisiä leivonnaisia, että oksat pois. Samalla tuli puhetta joulusta.
 
Olenko mä jouluihminen? Tiedättekö sen rodun, joka kaivelee kaiken jouluun liittyvän jo lokakuulla ja alkaa fiilistellä sitä pikkuhiljaa? Ensin tunnelmaa pimeneviin syysiltoihin kynttilöin, valoin ja pikkuhiljaa kotiin alkaa hilautua kaikkea enemmän ja vähemmän jouluun liittyvää. Niin, minäkin olen yksi niistä.
 
En tosin ole aina ollut. Vasta tenavien saamisen myötä joulu on alkanut tuntua joululta kuusineen, joulupukkeineen, jännityksineen, tontuilla kiristämisineen. Muutaman joulun olen viettänyt töissä jopa hieman unohtaakseni koko juhlan ja muuten se on ollut aika pitkälle juhla muiden joukossa.
 
Parina viime vuonna joulu on mennyt vähän hutaisten, mutta tänään tajusin, että nythän mä voin muokata omat aikatauluni ja hieman rauhoitella kohti joulua. En sentään kauvellut jouluroippeita esiin lokakuussa, kuten joskus viisi vuotta sitten, mutta tänään kappareissulla mukaan tarttui pari lehteä, joissa on jo selvä joulupössis.

 
Itselle joulun kaupallisuus ei oikein kolahda, mutta se kaikki fiilistely ja tunnelma, ajatus rauhoittumisesta, tuoksut ja leipominen. Se into, jonka näkee lapsissa, kun joulua ja joulupukkia odotetaan.

 
 
Itte tein.
 
Näillä näkymin palaan aiheeseen vielä varmasti muutamaan otteeseen, mutta eikö se olekin ihan ok jo alkaa fiilistellä joulua? :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti