14.10.2013

Uusia kirjoja

Ooh, mitä posti toi tullessaan; neljä mulle oikein mieleistä teosta. Tarkoitushan oli tilata vain yksi, mutta oho, niitähän tulikin neljä. Varmaan joku virhe, mutta menköön nyt tämän kerran ;)

FuelFood - Hanna Skyttä
Tämä oli se alkuperäinen syy tilaamiseen. Olin saanut selailla ystävän kirjaa ja vähänkö kolahti heti ensimmäisestä sivusta lähtien. Itsekin tästä aiheesta kovastikin kiinnostuneena ja vastaavia teoksia leiponeena tämä kirja oli oikein mukava tuttavuus. Paljon proteiinipitoisia ruokia ja leivonnaisia.

Kirja antaa hyvin selkeät ohjeet käytetyistä ruoka-aineista sekä hyvää tietoa ravintoaineista ja tietenkin koko kirjan SE juttu on ruoka- ja leivontaohjeet. Vai kuulostaako proteiinipätkikset, kookospuuro tai proteiinimousse pahalta?

Raw Food; a complete guide for every meal of the day - Erica Palmcrantz, Irmela Lilja
Tämän kaksikon kirja minulta löytyykin jo hyllystä (Makeita herkkuja raakaravinnosta) ja kirja onkin ollut kovassa käytössä. Siksi en usko, että tämäkään opus jää kirjahyllyyn makaamaan. Lainasin vastaavan teoksen jo kerran kirjastosta (suomeksi), mutta koska tämäkin oli lähes puolet halvempi englanninkielisenä, oli valinta aika helppo. Sen lisäksi, että raakaruoka on oikeasti hyvää, on näitä kirjoja lisäksi kiva jo lukea ihan senkin vuoksi, että kuvitus on niin värikästä ja herkullista.

Fabulous Raw Food; Detox, lose weight and feel great in just three weeks - Erica Palmcrantz, Irmela Lilja
Tätä kirjaa en klikkaillut ostoskoriin kirjan nimen perusteella, vaan koska tiesin kirjan sisältävän paljon myös tietoa raakaravinnosta, vinkkejä sekä tietenkin ruokaohjeita. Ja joo, taidan kerätä näiltä kirjoittajilta koko sarjan.

Jotenkin minua viehättää vielä se, kuinka toinen kirjan kirjoittajista löysi raakaravinnon ehkä jopa hieman vahingossa ja jäi sille tielleen, koska ruuasta tuli niin hyvä olo. Voin ymmärtää sen oikein hyvin, vaikka en itse suunnittelekaan pelkälle raakaravinnolle jäämistä.

Emäntänä Olga; Kasvisruokaa läheltä koko perheelle - Olga Temonen
Tähän kirjaan minut tutustutti yksi asiakkaistani. Kirja vaikutti kieltämättä mielenkiintoiselta, mutta jostain syystä kirjan kirjoittaja ei vakuuttanut. Oma mielikuvani hänestä oli "liian täydellinen". Tiedättekö ne ihmiset, joiden pihassa paistaa aina aurinko, lapset leikkivät aina keskenään, eivätkä koskaan itke ja tappele, parisuhde loistaa onnea, elämä on vain yksinkertaisesti pelkkää fiilistelyä ja niin ihanaa. No niin, kateellinenhan minä näille ihmisille olen ja tämän vuoksi kirja jäikin ensimmäisellä kerralla kirjakaupan hyllylle. En kestä, että siinä kannessakin ne on ihan liian onnellisen näköisiä (ihan kuin missään leivontakirjan kannessa olisi toisiaan tukasta repiviä lapsia ja äiti vähintäänkin viitä vaille katkaisuhoidon tarpeessa oleva pubiruusu).

Sen verran minua ärsytti oma mielikuvani, koska kaikesta huolimatta pidin kirjan sisällöstä, mitä sitä tulin kirjakaupassa pläränneeksi, että annoin kirjalle mahdollisuuden. Nyt olen imenyt kirjan kannesta kanteen ja olen täysin valmis muuttamaan mielipiteeni Olgasta. Voisin jopa sanoa, että mä olen sun fani numero 1 ja annan sinulle anteeksi sen, että sain niin kummallisen ensivaikutelman sinusta.

Kirja on täynnä sopivan helppoja ja herkullisia kasvisruokareseptejä. Ja kyllä, voin hyvin kuvitella, että jopa meidän tenavatkin näitä söisivät. Ja mieskin, jos sille laittaa pihvin viereen. Suosittelen.

2 kommenttia:

  1. Aiaiai... Lainaatkos sie miulle sit vastavuoroisesti noita raakaruokakirjoja ;-) ?

    VastaaPoista