1.10.2013

Lihaton lokakuu - mukana minäkin

 
Päätinpä tarttua haasteeseen minäkin, kun olen niin useasti aihetta pohtinut. Eli ajattelin nyt ryhtyä (ainakin) lokakuun ajaksi tällaiseksi lakto-ovo-vegetaristiksi. Jos tämä sujuu helposti, niin saatanhan jopa tiivistää tahtia ja ryhtyä vallan vegaaniksi. Mutta toistaiseksi mennään näillä. Maitotuotteet aion karsia minimiin, mutta en lupaa olla ilman. Ainakaan vielä. Nyt aluksi mennään näin, ettei tule liian montaa muuttuvaa tekijää kerralla.
 
Olen aikoinani kilpailuaikoinani ollut pari vuotta semikasvissyöjä, eli kalaa söin satunnaisesti. Lihan syömisen lopetin silloin siksi, koska tuntui, että se ei vaan ehtinyt kunnolla sulaa, kun treenitahti oli silloin aika huikea. Olisin toki varmasti pystynyt syömään lihaakin, mutta muistan, miten oma olo oli parempi silloin ilman lihatuotteita.
 

Eilen kävin kirjastossa lainaamassa aiheeseen sopivaa kirjallisuutta ja varustelin jääkaapin uudelleen hieman aiheeseen sopivammaksi. En aio tätä tunkea väkisin muun perheen lautaselle, mutta en pane pahakseni, vaikka joku joskus erehtyisi jotain maistamaankin.

Innostuinpa tästä sen verran, että aion panostaa (jos vain aika riittää) helppojen ja nopeiden, kuitenkin ravintorikkaiden kasvisruokien monipuoliseen tekemiseen. 
 
Me kasvissyöjät nautimme päivisin munakasta itse pikkukätösin kerättyjen sienten kanssa ;)

2 kommenttia:

  1. Heti kun saan armon treenarilta luvan lihaprotskun poisjättämiseen niin hyppään haasteeseen mukaan :) !!

    VastaaPoista