11.10.2013

Jotain salitreeninkin tapaista

En malttanut eilen pysyä pois salilta ja tein pienen tehotreenin jumpanvedon jälkeen. Olo oli hieman vetelä eilisen jäljiltä, mutta koska lenssu ei ainakaan tällä erää mennyt pahemmaksi, niin miksei sitä ihan pikkasen treenaisi...
 
Viime aikoina en ole salilla ehtinyt treenailemaan, kun fyysinen jaksaminen on mennyt aika pitkälle jumpanvetoihin, mutta tuntuu, että nyt kroppa on alkanut pikkuhiljaa tottumaan niihinkin, niin josko tätä energiaa riittäisi ihan omiinkin intresseihin.
 
Salitreenejä olen muuttamassa hieman aiempaa "rouheammiksi", jotta saisin lisää toiminnallista voimaa kroppaan (onko toiminnallinen voima mikään käsite?) No siis, tarkoitan, että jaksaisin paremmin vaikka vetää leukoja (eilen meni säälittävät 2. Voi niitä aikoja, kun niitä meni lähemmäs 10), dippailla, punnertaa ja jalkoihinkin pitäisi saada lisää voimaa.
 
 Melkein ylhäällä
 
Eilen siis treenailin ensin ylätaljaa leveällä, leuanvetoja leveällä, kulmasoutua, leuanvetoa kapealla, dippejä, hieman ranskalaista mutkatangolla ja muutamat säälittävät ojentajapunnerukset, kiitos ja kotiin.
 
 Melkein alhaalla
 
Ja pakko vielä hehkuttaa, kun löysin kaupasta tuollaisia viljapihvejä. Olkoot jonkun mielestä vaikka eineksiä, mutta hitsi, että olivat hyviä. Nuorempi tenavakin valitsi nämä normijauhelihapihvien sijaan. Sen verran näissä oli kuitenkin hiilareita jo itsessään, että jätin erilliset hiilarinlähteet pois ja pärjäilin kasviksilla.
 
Toinen mukava löytö eilisellä kauppareissulla oli vegeleikkeleet, jotka pötköttivät normileikkeleiden kanssa samassa laarissa. Selkeästihän tässä on yritetty jäljitellä lihaleikkeleenomaistatuotetta. Pahaa ei ollut ollenkaan ja makunakin oli salami, mutta miksi kasvissyöjät haluavat "lihanomaisia" tuotteita, vai ovatko nämä ns. pehmeitä laskuja meille wanna be-kasvissyöjille.
 
Lisäksi saman leivän päälle pääsi tuorejuustohyllystä löytynyt valkosipulihummus, joka oli hyvää sekin. Hyvä vaihtoehto voille ja pikkuhiljaa alkaa näköjään maitotuotteillekin löytyä vaihtoehtoja. Suurin ennakkoluulo liittyy enää kahvimaidon korvaamiseen.

9 kommenttia:

 1. Kahvimaidon korvaajaksi soijamaito? Itse juon nykyään sitä, normimaitoa ei juurikaan tule enää juotua, kun vettä lipittää ruoallakin, eli maitoa tarvitsee enää vain kahviin. Mustana en sitä suostu juomaan... Jos epäröit ostaa kotiin niin poikkea joku päivä, keitellään kaffet meillä niin pääset kokeilemaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kutsusta, voisin vaikka poiketakin. En sen soijamaidon takia, vaan ihan muuten vaan :) Yksi soijamaitopurkki mulla onkin jo jääkaapissa, mutta en ole vielä uskaltanut testata sitä ;)

   Poista
 2. Tai mantelimaito :) Sitä löytyi nyt meidän lähikaupasta sokerittomanakin versiona, kun jostain kumman syystä tykkäävät sitä sokeria yleensä siihenkin tyrkätä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mantelimaitokin voisi olla hyvä vaihtoehto, koska en usko, että vaikka mantelin maku läpi puskisikin, niin se ei haittaisi. Ja kahvitella pitäisi sunkin kanssa. Long time no seen :)

   Poista
 3. soijamaidoissakin on eroja! jotkut ei liukene kahviin vaikka kuin sekottais/laittais maidon ekana kuppiin ja kahvin vasta perään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta muuten, ja mauissakin on huima ero... Itse ostan aina tuota yhtä hyväksi havaittua!

   Poista
  2. Ja mitkä ovat niitä hyvin liukenevia? Että ei tarvitse lähteä randomisti kokeilemaan :)

   Poista
 4. Heh! Miulta löytyy kans tuommonen "viljapihvi"pussi kaapista... Menny vissiin vanhaks jokunen aika sitten :) Anni

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anni, nyt tekemään niitä. Ovat ihan tosi hyviä :)

   Poista