31.10.2013

Joogatijoogaa, remppaa ja muutama sananen ruokajutuista

Tämä viikko on mennyt kaaoksen keskellä, kun vihdoin ja viimein urakoitiin vanhemmalle tenavalle oma huone. Minkä kaaoksen saakaan aikaan yhden huoneen rakentaminen. Koko loppukoti on kuin pommi ja kasalle erilaisia listoja, yhdelle osina olevalle kaapistolle ja erinäisille tavaroille x pitäisi löytää nyt hetkeksi säilytyspaikka, lastenhuoneiden sisustuskin on vielä kesken ja vanhemman neidin huoneesta puuttuu vielä parvi. No mutta, pääasia on, että vanhempi neiti on nyt tyytyväinen ja molemilla tenavilla on omat huoneet.
 

Pitkästä aikaa iski taas oikein sisustusinto, mutta täytyy vähän rauhoitella ja antaa ajan kulua. Sisustaminen hetken mielenjohteessa ei ole kovin halpaa ;) Itse tykkään hioa, maalailla ja tuunailla, ommella ja entisöidä. En tosiaan ole mikään pro, mutta arvostan sitä, että vanha ja käytetty saa uuden elämän.

 
Kaikki ylimääräinen aika on mennyt rempatessa, kotia siivoillessa ja aina, jos on ollut pieni tauko töistä, olen ajellut nilkka suorana kotiin siivoilemaan tai fiilistelemään. Treenit ovat jääneet joogaan ja yhteen selkätreeniin salilla.
 
Joogan paras hetki viikolta oli, kun tunsin, miten kroppa taipui maanantaina aivan jäätävän hienoon siltaan. (Alla oleva kuva ei liity tapaukseen, vaan viime viikonlopun kurssiin, jossa notkeus oli unohtanut minut). Vaikka ei pidä ihmisen jäädä vellomaan ja pitämään väkisin kiinni hyvänolon tunteesta, aion mä silti muistella sitä hieno siltakokemusta lämmöllä :)
 
Muutenkin jooga alkaa taas asettua omiin uomiinsa, tekeminen ei ole niin suorittamista ja keskiviikon joogassa tuli taas se tunne, että tässäkö tämä harjoitus oli, mä haluan lisää. 
 
Niin ja viiden viikon syyshaastekin karahtaa maaliviivalle tänään, vaikka aika laiskasti ruokia kuvailinkin. Omat syömiset on niin tasapaksua same old-tavaraa, että voisin vetää kaikki päivät aika copypastella. Hieman päällekkäisyyttä ja haastetta toi myös lihaton lokakuu syömisiin, mutta kolme kiloa painoa tuli tässä ajassa alaspäin ja oma kroppa tuntuu nyt mukavammalta. Hikipanta kirellä en tätä projektia vienyt tällä kertaa läpi, vaan mukaan mahtui x-määrä herkkuja ja mässyäkin, mutta tiedostin tämän oman projektini kuitenkin koko ajan ja pääsääntöisesti ruokailut meni mallilleen.
 
Ajatusta omiin syömisiin täytyy hieman funtsata, koska lihaton lokakuuni jatkuu tästä hamaan tappiin. Kasvisruokavalio tuntuu minusta hyvältä, enkä näe syytä, miksi tämä pitäisi lopettaa. En ole koko kuussa syönyt siis lihaa, edes kalaa. Kananmunia hyvin kohtuudella, maitotuotteistakin vain satunnaisesti fetaa, raejuustoa ja kahviin lorautan vähän maitoa. Rahkan syönnin lopetin kokonaan.
 
Jotenkin tuntuu ihan hölmältä, kuinka helppoa omien ruokailutottumusten muuttaminen onkaan. Kai se vaan vaatii jonkun sysäyksen. Kasvisruokavaliota olen miettinyt jo varmaan vuoden päivät vakavissani, mutta en ole oikeasti tehnyt asian eteen mitään. Ja nyt se tuntuu maailman luonnollisimmalta valinnalta. Hassua.
 
Nyt jatkan siis puhtaan ruuan parissaa kuitenkin niin, että syömiset vataavat kulutusta, jota on kuitenkin viikon aikana ihan kiitettävästi. Palautumiseen jos saisin vielä hyviä vinkkejä, olisin kiitollinen :)
 
Kasvislasagne ON herkkua.
 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti