20.10.2013

Avoidance of failure is avoidance of life

Tänään taas ajattelin illalla töistä kotiin ajellessani, että ei ole elämä pöhkömpää. Mitä kaikkea olenkaan saanut tässä syksyn aikana kokea ja vaikka välillä väsymys vie siivet maata vasten, niin silti, silti tämä on yksi elämäni parhaimista ajoista. Ja jos tämä on unta, niin antakaa mun nukkua, kiitos ;)

Vaikka olen koko pienen (hah) ikäni hyppinyt/joutunut pois epämukavuusalueelta, en ole monestikaan uskonut siihen, että elämä toisi oikeasti jotain mukavaa tilalle. Ja silti näin on käynyt joka kerta. Joskus hitaammin, joskus nopeammin.
Tässä illalla lueskelin joskus ostamaani kirjaa 102 Free Things To Do, jossa on aika hauskoja juttuja laidasta laitaan, joita voi tehdä ihan ilmaiseksi. Best things in life are free, you know hei ;)

Yksi juttuhan sieltä sattui silmään, joka oli juuri kuin tehty tähän mielentilaan: Enlarge your comfort zone. No mutta hei, juurikin näin. Eikö kuulostakin paljon positiivisemmalta ajatus laajennetusta mukavuusalueesta, kuin siitä, että aina pitää hypätä pois sieltä. No ok, tekotapa on sama, mutta jo ajatus siitä, että oma mukavuusalue laajenee joka kerta, kun sieltä hyppää pois, on aika kiva.

Mukavuusalueita on tietty monenlaisia ja vaikka itse pyörittelen mielessäni näitä elämän suuria päätöksiä, kuten perusturvallisesta palkkatyöstä yrittäjyyteen hyppäämisen, voi omalta mukavuusalueelta poistuminen olla paljon hetkellisempiäkin asioita.

Tänään näin näistä taas monta hyvää esimerkkiä. Ensin aamulla vetäessäni valmennusryhmällemme kuntonyrkkeilytreenejä ja illalla tiimiläisille kahvakuulaa (jälkimmäisestä lisää huomenna). Kuinka ihmiset uskaltavat rohkeasti lähteä kokeilemaan uusia lajeja, vaikka ne eivät ihan omilta heti tuntuisikaan. Tai kuinka ihmiset piiskaavat itseään läpi rankan treenin löytäen voiman jostain vaikka pää sanoisikin jo "ei jaksa enää". Ja mikä olo näistä molemmista tulee, kun ne on tehty.

Heittäytymisen taito ja uskaltaminen, luottaminen siihen, että selviää. Ja se, että välillä menee rähmälleen, ei haittaa. Sieltäkin noustaan aikanaan. Ainakin oma elämäni on rikkaampaa näin.


 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti