5.9.2013

PÄHKINÄsuklaata

 
Kun kohdallani puhutaan pahasta riippuvuudesta, ei voi olla mainitsematta pähkinöitä. Ja, noh ehkä punaviiniä. Pähkinöitä tulee napsittua päivittäin (punaviiniä ei sentään päivittäin), milloin sellaisenaan, milloin salaatin, muun ruuan tai rahkan joukossa.

Edellisellä kauppareissulla katse osui karkkihyllyn ohi kävellessäni pähkinäsuklaalevyyn ja siitä se ajatus sitten lähti. Mielestäni jos suklaaseen laitetaan pähkinöitä, niin niitä sitten todella saa siinä olla, eikä vain fiiliksellä, että ne olisivat lentäneet yli.

Kotiin päästyäni tekaisin kahvin seuraksi näitä pähkinöitä suklaalla. Käsi on käynyt sen jälkeen ahkeraan lautasella. Ohjeesta tulee aikuisten oikeesti noin 15 kpl sopivan kokoista annosta, mutta itsellä kieltämättä lähti mopo käsistä ja sanoisinko, että ohjeesta tulee ööööööh... max 5 annosta ;)
 Pähkinöitä raakasuklaalla
 
200 g erilaisia tai samanlaisia pähkinöitä
2 rkl hampunsiemeniä (CocoVi)
40 g kaakaovoita (CocoVi)
2 rkl kookosöljyä (CocoVi)
1 rkl lucumaa (CocoVi)
1 rkl hunajaa
1 rkl hamppuproteiinia (CocoVi)
2-3 rkl raakakaakaojauhetta (CocoVi)
 
Levitä pähkinät ja hampunsiemenet astiaan (itse käytin n. 12 x 20 cm  astiaa). Raasta kaakaovoi ja lisää kookosöljy. Sulata vesihauteessa. Lisää sulaneeseen massaan loput ainekset ja sekoita pähkinöiden ja hampunsiemenien joukkoon. Laita hetkeksi pakkaseen tai jääkaappiin, jotta seos jämähtää.
 
 
Tätä ohjetta kannattaa kokeilla myös niin, että lisää joukkoon esim. kuivattuja hedelmiä tai marjoja makua antamaan.
 

4 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Olee hyvä :) Näihin meinaa tulla ihan himo...

   Poista
 2. Näyttää enemmän kuin hyvältä. Muuten kokeilisin, mutta kokemuksesta tiedän, että vuoka ei ehtisi lämmetä huoneenlämpöön, ennen kuin suklaa olisi mennyttä.

  -Jussi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei nuo kyllä homehtumaan päässeet ;)

   Poista