2.9.2013

Kävin Nordic Fitness Expossa

Sunnuntaina lähdettiin tyttöjen kanssa Lahteen Nordic Fitness Expoon kisoja katsomaan. Itse jaksaisin keskustella tämän lajin hyvistä ja huonoista puolista vaikka kuinka pitkään, mutta tiivistetään kuitenkin vähän...
 

Laji on niin paljon muutakin, kuin dieettiä ja nättinä lavalla seisomista. Varsinainen työ tehdään jossain ihan muualla, eikä se rakennu hetkessä. En tiedä, mutta voisinpa väittää, että kärkisijojen fysiikoita ei ole rakennettu vuodessa.

Ja rehellisesti toivon, että yksikään, joka haluaa lavalle nousta, ei tee sitä  liian heppoisin "olis kiva olla fitness"-perustein. Laji on rankka niin henkisesti ja fyysisestikin (kuten kaikki kilpaurheilu) ja parhaiten pärjäävät ne, joiden pää kestää kilpailemisen ja fysiikka on oikea. Ja tässä lajissa voisi vielä puhua kilpailujen jälkeisestäkin pään kestävyydestä. Kun kroppa vedetään näin äärimmilleen, kuinka monen pää kestää mm. sen ns. normaalisyömisen.


Onhan tämä lajina ihan cool ja on kiva näyttää hyvältä, mutta jotenkin tuntuu, että tämä alkaa lähteä himppasen verran lapasesta, kun katsoo osallistujamääriä ja näihinkin kisoihin pääsi vaan ne parhaat useammasta eri karsinnasta ja silti oli lava täynnä tyttöjä. En mä sitä sano, että porukkaa olisi kuin Idolsien koelauluissa, joista säälittävimmät pääsevät vielä televiissioonkin raakkumaan olemattomalla laulunlahjoillaan, mutta järki käteen tämänkin homman kanssa.


Mutta silti: hatunnosto jokaiselle lavalle nousseelle ja siellä vielä pärjänneellekin. Mä arvostan tätä lajia ja siinä kilpailevia, kun sen on valinnut fiksuin perustein :)

Mutta kaikenkaikkiaan, päivä oli oikein mukava, kisoja oli mukava seurata, seura oli hyvää ja näin paljon tuttuja :)

Ei kommentteja: