4.8.2013

Viikonloppua

Huiskis, sanoi se viikko ja katosi johonkin. Kiirettä siis piteli, mutta onneksi viikonloppuna oli vähän rennompaa ja kun ilmatkin olivat mitä ihanimmat, niin pistettiin terassinpystytystalkoot taas käyntiin ja nyt voidaan jo nauttia valmiista terassista.
 

Eilen korkkasin terassin edestä pätkän nurmikkoa pois. Käy muuten tehokkaasta koko kropan aerobisesta treenistä. Piti säästellä tämä puuha iltavilakoille, ettei ihan kuumuuteen läkähtyisi. Selän tässä puuhassa sai aika rikki, mutta ei välitetä eikä valiteta.
 
Mutta lopussa kiitos seisoo. Nyt on siisti terassin reunus ja hortensiat pääsivät maihin. Ei ne odottaneetkaan ruukuissa kuin pari kuukautta. Ihme, että ovat vielä hengissä. 
 
 
Naapurustoon on tullut ihana koiranpentu ja meidän rekkukin sai oikein vilkasta seuraa. Tosi nätisti nuo keskenään leikkivät, vaikka tuo meidän koira näytti jättiläiseltä tuon pikkuisen rinnalla.
 
 
 
 

Mies totesi tänään, että tämä meidän puutarha ei varmaan ole koskaan valmis ja mä olen aivan samaa mieltä. Eikä sen mielestäni pidä koskaan ollakaan. Luontohan elää koko ajan ja musta on ihanaa, että puutarhassa on aina jotain pientä projektia meneillään. Vaikka itsekin tykkään helppohoitoisesta puutarhasta, en kuitenkaan nauttisi, jos oma pihani olisi pakasta vetäisty valmismalli kolmella tuijalla, viidellä tuiviolla ja yhdellä kartiovalkokuusella. Ei niissäkään pihoissa mitään vikaa ole, mutta ne eivät ole mun juttu.

Itse tykkään kerroksellisuudesta ja siitä, että pihasta löytyy erilaisia "juttuja". Hamstrailen puutarhaan mailta ja mannuilta erilaisia kasveja, tavaroita ja muita juttuja. Ja sitten ne löytävät aikanaan paikkansa. Eikä tarvitse aina olla uutta ja kiiltävää.

Kuten nyt tämän terassinkin kanssa:

Pelargonia kaikessa muotopuolisuudessaan sopii hyvin tänne meille.
 


Terassin seinäkehikkoa vasten laitoin kasvamaan pari viiniköynnöstä. Sadonkorjuujuhlia odotellessa :)

Homehtuneet korit löytyivät työpaikan varastosta ja saivat uuden elämän harjapesun ja spraymaalipurkin kautta.

Koukku on ostettu joskus vuonna miekka ja kirves Kuninkaantien ABC:n lahjatavaraliikkeestä alekorista, amppeli saatu ystävältä tuliaisena Zetasista (minne mun on pitänyt mennä jo monena vuonna...), lyhty Ikeasta. Lisäksi terassille pääsi ystävältä saatu ruukku, kynttilälyhty, pari vanhaa mattoa, vanhan pihakeinun tyynyt jne. Niin ne vaan tavarat löytävät oman paikkansa.
 

 
 
 

4 kommenttia:

 1. Uusi lukija ilmoittautuu! Tää sun blogi on aivan ihana :) Voi kun olis aikaa enemmän niin kahlaisin kaikki jutut läpi...

  Kaunis uusi terassi ja ihania tunnelmakuvia.

  Aurinkoista päivää sinne!

  Linda

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Linda! Ja kiva että tykkäät :) Mä olen niin ihastunut tuohon meidän terassiin ja nyt kun on ollut vielä niin ihanan lämpimiä iltoja, niin istuin eilenkin siellä kynttilän valossa melkein puolille öin. Loppukesän lämpimät illat on aika jees :)

   Ja todellakin toivotaan vielä moooonta aurinkoista päivää.

   Poista
 2. Ihana russelivavva!! Mein russeli on jo niin iso :DD Tai no iso ja iso. Hurjat 4kiloo ja 200grammaa, eikä säkäkorkeuttakaan ole kuin 23senttiä suurinpiirtein :D Aikuinen kuitenkin :DDDD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö ookkin suloinen! Tuo oli vasta 12 viikkoinen ja pyöri kirjaimellisesti menemään leikkiessään tuon meidän koiran kanssa :)

   Poista