Suklaaleivonnaisia viikonlopun tarpeisiin :)

Olen pyhittänyt perjantain itselleni vapaapäiväksi ja kiireettömällä aamukahvilla istuessani katse osui elämään kyllästyneisiin, eli jo hieman mustuneisiin banaaneihin. Johonkin nuokin tulisi käyttää. Yleensä kuorin ne ja laitan pakkaseen, koska pakastetuista banaaneista, hunajasta ja sitruunamehusta tulee ihan tosi hyvää jäätelöä.
 
Kaivelin pähkinät ja muut raaka-aineet kaapista, monitoimikoneen nurkasta ja tekaisin tällaisia nökkösiä. Kelpaa tarjota vieraillekin, jotka raakaruokaherkkuja haluavat maistaa. Tai ehkä mä en vaan kerro, että ne ei olekaan käyneet uunissa ;)
 

 

 
Suklaaleivonnaiset
(24 kpl pieniä)
 
Pohja
1,5 dl (100 g) cashewpähkinöitä
2 rkl hampunsiemeniä (CocoVi)
1 rkl pellavansimenrouhetta
2 rkl raakakaakaojauhetta (CocoVi)
150 g (n. 10 kpl) taateleita
2 rkl kookosöljyä (CocoVi)
2 rkl hamppuproteiinia (CocoVi)
 
Päällinen
1 banaani
1 rkl kookosöljyä
1 dl cashewpähkinöitä
1 rkl sitruunamehua
 
Koristeeksi
marjoja
 
Poista taateleista siemenet ja surauta kaikki pohjan ainekset monitoimikoneessa tasaiseksi massaksi. Tee massasta pieniä palloja ja painele pienten muffinssivuokien pohjalle.
Soseuta kaikki päällisen ainekset monitoimikoneessa ja levitä pohjan päälle. Laita leivokset hetkeksi jääkaappiin vetäytymään. Koristele haluamillasi marjoilla.
 
 
 
Jos et halua askarrella muffinssivuokien kanssa, voi pohjamassan levittää myös leivinpaperille ja päällisen pohjan päälle ja ripotella marjoja koristeeksi. Hetken aikaa vetäydyttyään jääkaapissa (tai jos on oikein kiire, niin pakkasessa) levystä voi leikata sopivan kokoisia palasia.
 
 
 
 

Kommentit

  1. Tää kaupunkilainen ei tunnista tuota marjaa tuossa päällä... Tees miusta fiksumpi! t. Anni

    VastaaPoista
  2. Eikös olekin tuore karhunvatukka =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä, karhunvatukkahan se. Ja vielä tarkemmin, jos en ihan väärin muista, niin olen aikoinani tuonne pihan perille istuttanut siperiankarhuvatukan :)

      Poista

Lähetä kommentti