Raakaruokaherkkuja: pähkinä-suklaaleivokset marjoilla

 
Kun ikkunasta ulos katsoessaan voi sadan prosentin varmuudella todeta, että kyllä, nyt on syksy, on aika kaivaa kaapeista kynttilät ja leivontavermeet esiin. Ainakin itselle tulee parempi mieli, kun käpertyy sohvan nurkkaan kuuntelemaan sateen ropinaa, keittää kahvia/teetä ja herkuttelee vähän. Sillon sateinen ankeuskaan ei tunnu enää niin julmalta.
 
 
Olen taas kaivanut pienen luovan tauon jälkeen raakaruoka-aiheista kirjallisuutta esiin ja mielessä pyörii taas monta ohjetta, joita voisi kokeilla. Itse harvoin teen leipomuksia suoraan muiden tekemistä ohjeista, vaikka minusta onkin kiva lueskella erilaisia leivonta- ja ruokakirjoja. Niistä saa aina kuitenkin hyviä vinkkejä omiin versioihin. 
 

 
Tänään kehittelin pähkinä-suklaaleivosten reseptin, joka onnistui mielestäni oikein hyvin. Eivät ole liian makeita, mutta vievät makeanhimon kyllä mennessään.

Kun en osannut päättää, mikä kauden marjoista sopisi parhaiten mukaan, tein leivoksista useamman version. Mukaan kokeiluun pääsivät mustikka, mustaherukka ja punaherukka. Makuraadin (=minä) mielestä valinta oli vaikea, mutta mustikka ja mustaherukka pitivät kärkisijoja.


 
Olen viime aikoina tykästynyt saksanpähkinöihin, mutta muutkin pähkinät sopivat tähän ohjeeseen vallan mainiosti.

 
Pähkinä-suklaaleivokset
(12 kpl pieniä leivoksia)
 
Pohja:
½ avokado
1 dl pähkinöitä
1 rkl hampunsiemeniä
 
Väliin marjoja
 
Kuorrute:
30 g kookosöljyä
10 g kaakaomassaa
3 rkl raakakaakaojauhetta
2 tl agavesiirappia
1 rkl lucumaa
 
Koristeeksi kookoshiutaleita
 
Pyöräytä pohjan ainekset monitoimikoneessa rouheaksi massaksi ja painele vuokien pohjalle. Painele marjat kevyesti pohjalle. Sulata kookosöljy ja kaakaomassa vesihauteessa. Sekoita loput kuorrutteen ainekset kookosöljyn ja kaakaomassan joukkoon. Kaada kuorrute pohjan ja marjojen päälle. Pistä hetkeksi pakkaseen, niin kuorrute jämähtää nopeammin. Keitä teetä/kahvia, nappaa viltti mukaan ja imeydy sohvannurkkaan. Nauti :)
 

Kommentit

  1. Aijaijai nam... Näyttääpä hyviltä, näitä on päästävä kokeilemaan!! Mitä muuten luulet, kävisiköhunaja korvaamaan agavesiirapin?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nämä kuuluvat niihin helppoja ja hyviä-sarjaan :) Ja hunaja pelittää varmasti ihan yhtä hyvin.

      Poista
  2. Nää vois toimia kun ei oo taateleita ;) Maistamaan pitäis päästä! Kuka tekis ja kuttuis miut kylään? Kata? t. Anni

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mie teen Anni siullekin maistiaiset :) , oot sie niin loistavaa treeniseuraa että sillä leivoksen tai pari ansaitsee <3

      Poista
    2. Kerro sitten, kun pöytä on katettu, niin saavun paikalle minäkin. Meinaan nuo itse tekemäni tuli jo syötyä ;)

      Poista

Lähetä kommentti