25.8.2013

Ihan pihalla-päivä

Eilen saatiin mukavia pikkuvieraita, kun Johanna toi koirat meille muutamaksi tunniksi hoitoon. Päivä oli mitä kaunein; aurinkoista, mutta ei liian kuumaa. Miten täydellinen päivä pistää puutarha kuntoon.
 
Koirat olikin mun seurana pihalla koko päivän ja uskoisin, että nekin nauttivat toistensa seurasta. Vaikka tuon ranskiksen olomuoto ja röhkintä hieman hämmensikin meidän koiraa, sujui leikki kuitenkin mainiosti.
 
 
 

Nyt on sitten kitketty suurin osa rikkaruohoista, siimaleikkuri pörisytteli nurmikon ja kasvipenkkien reunat siisteiksi, yksi istutusalue on tehty. Ja silti hommaa riittää vielä vaikka kuinka paljon. Tarkoituksella pidin eilisen liikuntavapaana päivänä, jotta polvet saisivat vähän lepoa, mutta niin vain oli kroppa jumissa tänä aamuna. Sanoisinko, että puutarhanhoitokin on ihan tehokasta liikuntaa, varsinkin, kun apuvälineinä ovat lapio, siimaleikkuri ja napakasti maassa olevat rikkaruohot.

Mutta tällainen "liikunta" on monella tavalla tehokasta ja hyödyllistä; tulee oltua ulkona, kroppa saa liikettä vähän kuin vahingossa hyvinkin monipuolisesti ja mikä parasta, näistä liikunnallisista suorituksista saa kohonneen kunnon lisäksi myös toisenkin palkinnon: sadon.

Hyötytarhasta poimin eilen kesäkurpitsoja, karhunvadelmia, muutaman vadelman, omenia, päärynätkin alkavat olla pikkuhiljaa kypsiä, luumuja ja muutaman ruusukvittenin.


 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti