31.8.2013

Helsinki Workout

Tänään startattiin auto hyvissä ajoin kohti Helsinkiä kun oli taas se aika vuodesta, eli jumppakoulutukset kutsuivat. Tällä kertaa koulutukset järjestettiin Helsinki Workout -tapahtuman yhteydessä ja jos oikein olisi ollut reipas, niin olisin voinut osallistua aamusta iltaan erilaisille ryhmäliikuntatunneille. No. Allekirjoittanut oli kuitenkin tällä kertaa kaukaa viisas ja osallistui vain niille omille "pakollisille". Tällä kertaa mentiin polven ehdoilla. Ainakin vähän.
 
 Pumppaajat olivat piukassa.
 
Niin, paitsi käytiin me tunnilla, joka oli tarkoitettu naisten itsepuolustukseen. Tämä tunti oli oikein mukavan riisuttu versio hyvin yksinkertaisista tavoista päästä pois mm. erilaisista puristusotteista. Itse pidin siitä, että tunti oli pidetty hyvin simppelinä ja irrottautuiset oli yksinkertaistettu todella pitkälle. Ei mitään kikkakolmosia, vaan ihan selkeitä ohjeita. Vaikka itsepuolustus ei ole ihan vieras laji itselleni, niin tällaiset simppelit tekniikat ovat kyllä varmasti niitä parhaita mahdollisissa elämän tositilanteissa. Tunti tehtiin pari/ryhmätyöskentelynä ja alla oleva kuva minusta ja Hannesta on lainattu täältä. 
 
Lisäksi käytiin jumppaamassa Body Pump, joka oli ohjelmana oikein kiva. Jalat tulee huutamaan armoa ja ainakin hauiskappaleessa sain aikas kivat poltot aikaiseksi. Itse yleensä lämpenen näille vasta, kun saan ohjelman itse kotona rauhassa opetella ja muutaman kerran tuntia vetää. Body Combatia jumppasin vain muutaman kappaleen, kunnes siirryin Cxworxin pariin. Combatista tuli sama "anna mun treenaa rauhassa" -fiilis, kuin pumpistakin, eli kunhan saan opetella ohjelman ensin omalla kotisohvallani ja treenata uudet liikkeet ihan ajan kanssa, alkaa ohjelma tuntua kivemmalta.
 
Cxworx oli hmmm.... rankka. Näissä tapahtumissa kieltämättä hieman häiritsee ajoittain musiikin kuuluvuus (kuulumattomuus) ja ohjaajan antamat ohjeet (jotka eivät siis kuuluneet kunnolla), varsinkin kun kyse on tunnista, joista osa tehdään lattialla. Ihan napakan tunnin sain kyllä aikaiseksi, vaikka hieman turhautti nousta aika ajoin ylös kurkkimaan, että MITÄ siis piti tehdä :D.
 
Mutta kaikenkaikkiaan hikinen ja antoisa päivä siis takana hyvässä seurassa. Nyt ei siis muuta kuin opettelemaan ohjelmia ja mäkin pääsen siihen WUHUU, SIISTIÄ -fiilikseen ;).
 


Illalla istuttiin ystävän kanssa iltaa rentoutuen ja syöden hyvin. Huomenna onneksi saakin oma ruho huilata fyysisistä koettelemuksista, kun vuorossa on Nordic Fitness Expo.
 Itkisinkö onnesta-salaatti. Hy-vää :)

2 kommenttia:

 1. Sulla on ollu samanlainen viikonloppu ku mulla & mun miehellä. :) Olin la workoutissa (step, combat ja vive) jalan ehdoilla = ei hyppyjä ja sunnuntaina expossa..
  Musiikki ja ohjeet ei tosiaan meinannu kuulua, mutta kiva päivä oli. Jos en vuonna järjestetään, pitänee osallistua ja toivoa ettei sitte oo mitään rajoitteita jalan kanssa ainakaan. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei! Olipahan viikonloppu, aikamoista menoa :) Expokin oli ihan näkemisen arvoinen. Toivotaan juu, että nämä jalkavammat paranevat, eikä tilalle tulisi ainakaan mitään muuta ;)

   Poista