18.7.2013

Kreetalla: Viimeisiä viedään

Viimeistä kokonaista päivää viedään ja pikkuhiljaa täytyy alkaa pohtimaan, miten kaikki tänne tuodut ja täältä ostetut saa mahtumaan samoihin laukkuihin kuin tullessa. Tänään on tullut tehtyä viimeisiä tuliaisostoksia mm. ihanalle Hennalle, joka punkkasi meillä koko viikon hoitaen koiraamme ja pitäen talon asutun näköisenä.
 
Huomenna olisi tosiaan kotiinlähtö ja vaikka tietyllä tapaa onkin haikea fiilis ja olisi ollut ihan kiva käydä vielä siellä ja täällä ja tuolla, odotan jo normiarkeen, ei vielä kuitenkaan työarkeen, laskeutumista. Tänään suunnitelin jo kodin sisutusta uusiksi, terassin loppusilauksen tekemistä jne.

 
Mies katseli ihan huvikseen, paljon maksaisi äkkilähdöillä reissu, jos heti lähtisi perään toiseen paikkaan, mutta kieltämättä omalla kohdallani alkaa jo altaan reunalla ja altaassa likoaminen olla nähty ja koettu. Tenaville se ei ole mikään ongelma, ne kyllä jaksaisivat. Ja vaikka viisveekin oppi hienosti uimaan ja sukeltamaan tässä viikon mittaisella intensiivikurssilla, ei tuon ikäistä voi kuitenkaan vielä yksin altaaseen päästää, varsinkaan, jos jalat eivät yletä vielä pohjaan.

Suomessa on kuulemma ollut sateista ja tuulista ja television säämieskin on maininnnut jo sanan syksy. Mutta minullapa on ainakin paljon muistoja lämmöstä, auringosta, ihanasta joutilaisuudesta, hyvästä ruuasta, laatuajasta perheen kesken ja levosta, että syksy saa vaikka puolestani jo tullakin. Ei haittaa, vaikka lämpimiä kesäpäiviäkin olisi, mutta olen valmis myös kaivamaan kynttilät esiin.
 
Hyvään ruokaan palatakseni vielä. Tänään käytiin iltasella syömässä Horiatikossa syömässä ja taas oli hinta/laatusuhde ruuassa ja juomassa kohdillaan. Miehen kanssa syötiin alla olevan kuvan annos puoliksi (oli siis tarkoitettukin kahdelle) ja oli muuten hyvää. Lautaselta löytyi kaikennäköistä meren elävää erilaisista kaloista mustekalaan ja äyriäisiin. En ole varmaankaan koskaan syönyt mitään noin hyvää merenelävistä valmistettua :)2 kommenttia:

 1. Ihastuttavia lomakuvia! Olimme Agia Marinassa pari vuotta sitten, ihan teidän naapurissa :) On ollut mukava palata matkakertomuksenne kautta niihin tunnelmiin ja tuoksuihin. Kreeta on vaan niin ihana!
  Loma on ollut hyvä silloin, kun alkaa päässä vilistää uusia ideoita kodin sisustamisen ja sen ihanan arjen ympärillä :) Tervetuloa kotiin! Täällä mikään syksy ole - vähän vilposta kesätuulta heittää ;) Voikaa hyvin ja terkut perheelle.

  Anskuli

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heiiii :) Kreeta on kieltämättä oikein mukava paikka rentoutua, varsinkin lasten kanssa. Mutta kiva oli kyllä palata jo kotiinkin, tuon vilpoisen kesätuulen siivittämänä ;)

   Poista