14.7.2013

Kreetalla: Ei aikatauluja, ei kelloja, vain uima-altaita

Niin se vieräti tämäkin päivä aurinkotuoleja kulutellessa. Aamulla aamupalan jälkeen roudattiin itsemme lisäksi minivesipatjat (hirmusen hauskat vesilelut, eilisen bongaus kaupasta) altaalle. Notkuttiin ensin muutama tunti yhdellä altaalla, kunnes lähdettiin testaamaan hotellin vesipuistoa.
 
 

Jos eilen hehkutin hotellin kahta uima-allasta, niin lisättäköön listaan vielä vaatimattomasti uudenkarhea vesipuisto, joka kuuluu hotelliin. Vesipuistossa oli perheen pienimmille puolen metrin syvyinen allas, jossa oli vesiputouksia, liukumäkiä ja jos jonkinmoista systeemiä.
 

 
Ja mikäs se sellainen vesipuisto on, jossa ei ole ytään vesiliukumäkeä. Oli tunnelia ja jyrkkää mäkeä (ikäraja 12 v), sekä liukurata mutkineen, johon ainakin tuo meidän 8 vee pääsi ihan yksikseenkin. 


Iskää taisi vähän pelottaa ;)

 
Mutta ei voi muuta sanoa, kuin kyllä silmä lepää tässä näissä väreissä. Ainakin omaa silmää miellyttää tämä välimerellinen värimaailma. Paljon selkeitä sävyjä sulassa sovussa, vaikka kaikki on hauskasti sekaisin.

 
Illemmalla käytiin ulkona syömässä. Kuten allaolevasta kuvasta näkyy, niin ainakaan maisemissa ei ole valittamista. Suunnattiin rannan puolelle ihan randomisti vain johonkin ravintolaan. Ravintolan nimi oli EAP.
Ruoka tuntuu olevan muutaman euron vastaavaa suomalaista edullisempaa ja viini vieläkin halvempaa. Hitsi kun ei tullut otettua ylös viinin nimeä, mutta jotain kreikkalaista se oli ja mies osasi kertoa, että se alkoi kirjaimella M ja etiketissä oli pokaalin kuva. Ei muuten kiinnostaisi, mutta oli aivan älyttömän hyvää.
 
Grillatun lohen kanssa tarjoiltiin tuollainen vihreä kasa, jonka rankkasin hortaksi heti ensi maistamalla. Tarjoilija osasi kertoa, että se kasvaa Kreetan vuoristossa ja paikalliset kutsuvat sitä vlitaksi. Pienen googlettelun avulla selvittelin, että kysehän on revonhännästä (Amaranthus viridis). Eli nyt voi sanoa syöneensä jotain todella paikallista.
 
 
Mutta oikein mukava päivä taas takana. Nahka alkaa kärytä jo näistä auringossamakaamisen määristä, joten voi olla, että huomenna saatetaan pitää pieni välipäivä uima-altailusta. Tai sitten ei :)

4 kommenttia:

 1. Mukavan kuuloinen loma siellä teillä. Meidän perhe on omalla autolla Lapissa ja Norjassa. Tänään oli myrskytuuli, sato vaakasuoraan ja lämpöä alle 10 astetta.. keitellään retkikeittimellä ruokaa pussiruuasta ja eineksistä.. ja tiedäthän mitä siitä syntyy kun on kolme lasta takapenkillä monta tuntia putkeen.. =) Toki ollut myös huikean kauniit maisemat. Huomenna uidaan jäämeressä.. tää on tämä valintojen maailma. =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ihan ei ole menneet nuo säät teillä putkeen ja todellakin tiedän, mitä sisarusrakkaus on :DD Eikä se tarvitse edes pitkää automatkaa, riittää, että toinen katsoo toista vähän väärällä tavalla. Pariin otteeseen on meilläkin jo käyty luento täällä näistä "ei jakseta kinastella"-aiheista. Mutta tuo Lapin ja Norjan reissu on meidänkin perheellä suunnitelmissa joku päivä. Maisemat ovat varmaan ihan mielettömät :) Oikein mukavaa lomanjatkoa!

   Poista
 2. Saanen suositella paria ruokapaikkaa lämmöllä:

  Mitsos, joka on Agia Marinassa pääkadun varrella oikealla puolella Plataniakseen päin mentäessä.

  Horiatiko,löytyy yläkylästä, pääkatua Agia Marinasta Hanian suuntaan ja huoltoaseman sekä Lotto pizzerian kohdalta mäkeä ylös. Ravintola on mäen päällä ja ehdottomasti lukuisten käyntikertojen perusteella meidän suosikkipaikka.

  t. Hanna

  ps. Kreikkalaisissa viineissä taitaa isossa osassa olla jonkun pokaalin tms. kuva ja vuosiluku, kun on saanut ko. maininnan jostain gaalasta. =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Hanna, Mitsosta me katseliinkin jo sillä silmällä, mutta tuo ylärinteen ravintola täytyy käydä testaamassa :)

   Ja peeäs, jäihän meille vielä se M-kirjain :DDD

   Poista