6.7.2013

Kesäpäivä Tykkimäessä

Eihän se ole kesä eikä mikään, jos ei paikallisessa huvipuistossa tule pyörähdettyä ainakin kerran kesässä. Tykkimäki onkin kasvanut viime vuosina jo ihan mukavan kokoiseksi huvipuistoksi, mutta en olisi uskonut, että minäkin viihtyisin siellä kuusi tuntia kyllästymättä.
 
Varsinkaan, kun ei harrasta itse noita laitteita. Hurjimpiin en edes halua mennä ja niissä kieputtimissa tulee vähän turhan herkästi paha olo. Jotenkaan en vain kaipaa sitä tunnetta.
 
Oltiin liikkeellä ystävän ja hänen tenaviensa kanssa ja vanhemmat tytöt katosivatkin saman tien, kun portista sisään päästiin. Ystävän kanssa hengattiin niiden vähän nuorempien painosten kanssa.
 
 
En oikeasti vain voi ymmärtää, kunka meidän neiti 8 vee pystyy menemään mm. alla olevaan kieputtimeen. Siis kiva asiahan se on, että menee ja uskaltaa, mutta itse muistelen vieläkin pienen trauman siivittämänä lapsuuttani, jolloin mammani sai suostuteltua minut Linnanmäen vuoristorataan. Naama vetää valkoiseksi vieläkin siitä ajelusta :D.
 
 
Jopa meidän nuorempi painos kärttäsi kaikkiin isompien kieputtimiin, joihin pääsee vain yli 15-vuotiaan seurassa. Nuorempaa neitiä hieman harmitti, että tuosta kriitisestä 120 cm jäi vielä puuttumaan muutama sentti, että pääsisi isomienkin laitteisiin. Mutta ehkä jo ensi kesänä.
 
Kerran täytyi kuitenkin minunkin uhrautua ja käydä pyörähtämässä Pilvenpyörässä.  
 

 

Maisemat olivat kieltämättä kauniit tästä vinkkelistä katsottuna.


Tenavien ajellessa liikennepuistossa Ford-raitilla, napsin kuvia alueella olevista minirakennuksista. Omaan silmään ei osunut tietoiskua, mitä nämä minirakennukeet ovat, mutta pienen selvittelyn jälkeen osaan kertoa, että ainakin alla oleva rakennus on Verlan tehdasmuseoalueella sijaitseva kuivaamo.

Hienoja pieniä minirakennuksia oli mielestäni sijoitettu hieman hassuun ympäristöön. Nämä ansaitsisivat kyllä mielestäni hieman arvokkaamman paikan. Tai ainakin oman pienen tilansa, jossa kokonaisuudesta saataisiin yhtenäinen.


Mutta siis kaikinpuolin mukava päivä tuli vietettyä lasten ehdoilla ja kotimatkalla oli takapenkillä pari aika onnellista ja väsynyttä matkustajaa. "Milloin mennään uudestaan? Sitten sä saat äiti ostaa sellaisen rannekkeen myös." Huh ;)Ei kommentteja:

Lähetä kommentti