4.7.2013

Kesäpäivä Lappeenrannassa

Kesällä kannattaa poiketa Lappeenrantaan.
 
Aurinkoisena päivänä aika mukava paikka viettää aikaansa on Myllysaaren ranta ihan keskustan kyljessä. Sen lisäksi, että voi maata rannalla tekemättä mitään, on alueella myös mm. leikkipuisto, beach volley-kentät ja paljon muuta.
 
  
 
Vaikka koko kaupunki on ainakin kesäisin käymisen arvoinen, on vanha kaupunki kesäteattereineen, museoineen, pikku putiikkeineen ja valleineen aika ehdoton kohde.
 
 
Valleille voi ottaa mukaan vaikka hyvää seuraa, viltin ja eväät.
 
 
 
Kuulumisten vaihtamisen lomassa voi nauttia kauniista maisemista. Miten sitä näkeekin nämä maisemat aivan eri silmin, kun ei enää asu paikkakunnalla? Arvostus omaa synnyinkaupunkiaan kohtaan kasvaa vuosi vuodelta ainakin kaupungin kauneuden puolesta.

 
  
 
Jos ei picnicille tullut otettua kahvia mukaan, voi ne käydä hörppimässä vaikka linnoituksessa sijaitsevassa kahvila Majurskassa.
 
 
Samassa rakennuksessa on kivoja pikku puoteja, joissa myydään mm. erilasia käsitöitä.

Vastapäätä kahvilaa on ratsuväkimuseo, jossa allekirjoittanut ei ole muuten koskaan tainnut vierailla, vaikka kotoisin paikkakunnalta onkin. Täytynee sivistää itseään joku päivä.


 
Koko linnoituksen alue on kaunis ja kiertelemisen arvoinen paikka, mutta voi olla, että olen väärässä, mutta mielestäni vanhaa kaupunkia voisi käyttää enemmänkin hyödykseen. Kauniit puitteet vaikka mihin toimintaan ja uskoisin ulkopaikkakuntalaisten kiertelevän mielellään koko alueella, jos sitä osattaisiin hyödyntää paremmin.

Ei toki Lappeenrannan nähtävyydet tähän lopu, äkkiseltään tulee mieleen vielä satama, jossa täytyy käydä syömässä ainakin vety ja janon voi sammuttaa vaikka laivaravintolassa.

Saimaa itsessään on näkemisen arvoinen ja jos on aikaa, niin mikään ei estä lähtemästä vaikka kanavaristeilylle Saimaan kanaville.

Kesäisin sataman ja linnoituksen alueella (takana) on Hiekkalinna, johon en ole vielä itse tänä kesänä ehtinyt vierailla, mutta kyllä siellä on tullut joka kesä käytyä. Vaikka alue ei olekaan suuren suuri, on se kuitenkin käymisen arvoinen, jos näillä nurkilla sattuu pyörähtämään.


 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti