Raakasuklaapatukoita

Mielessä on pyörinyt jo pitkään näiden raakaruokapatukoiden teko, mutta jotenkin ajattelin, että tämä olisi paljon työläämpää, kuin mitä se itseasiassa oli.
 
 
Tänään sitten kaivelin kaappien sisältöä ja päätin testata, kuinka helppoa tai vaikeaa tuo patukoiden teko itsesiassa on. Aikaa menikin noin 5 minuuttia ja työnkin teki monitoimikone. Haastavin osuus oli siementen poistaminen taateleista, eikä sekään nyt kovin vaikeaa ollut.


Raakasuklaapatukat

100 g cashewpähkinöitä
50 g manteleita
1-2 rkl rouhittuja pellavansimeniä
150 g taateleita
2 rkl raakakaakaojauhetta
2 rkl hamppuproteiinia
½ tl vaniljaa
2 tl kookosöljyä
piparmintun lehtiä
1 rkl vettä

Laita kaikki aineet monitoimikoneeseen ja surauta tasaiseksi massaksi. Levitä leivinpareilla vuorattuun astiaan tai muotoile valmiita patukokoita. Laita jääkaappiin "kovettumaan".

Näistä tulen tekemään varmasti paljon eri versioita lisää. Ja mikä parasta, tämä oli tenavienkin mielestä ihan superhyvää herkkua. Olen sananmukaisesti tästä herkusta aivan pähkinöinä.


Toinen vaihtoehto on ostaa vaikka näitä valmiita patukoita (Punnitse ja Säästä myy ainakin, hinta oli reilun euron kpl), joista omakin ajatus näiden itsetekemiseen lähti.



Kommentit

  1. Täytyy vissiin lähtee ostamaan sitä monitoimikonetta ;) N

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen :) Mulla on tuollainen: http://mantelijakaneli.blogspot.fi/2012/09/bataattisipseja.html

      Poista
  2. Vau, nyt minäkin haluan kokeilla noita suklaapatukoita :) Ja tuommoinen konehan multa löytyy, joten eikun aineita hankkimaan viikonloppuna.
    Kiitos ohjeesta! Terkuin Jaana

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eipä kestä Jaana. Näistä tuli mun mielestä ihan superhyviä. Nyt tosin käy käsi jääkaapilla vähän väliä :D

      Poista
  3. terhiii!! näitä sun maistiaisia saa tuoda huoltokadulle ;D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Saaraaaa!!! Eihän sitä koskaan tiedä, vaikka toisinkin ;)

      Poista
  4. Taatelit tahmaa ne yhteen, mutta miulla ne tökkii ja pahasti :( Milläs vois korvata nuo taatelit? t. Anni

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ööö, tuoreilla rusinoilla? Onko se niiden maku, joka tökkii, koska musta ne ei ainakaan noissa maistuneet yhtään?

      Poista
    2. Makupa hyvinkin! Ja mie oon tosi taitava maistamaan asioita joita en haluais ruoassa olevan... Mut rusinat vois toimia :) Anni

      Poista
    3. Entäs viikunat? Vai meneekö taateleiden kanssa samaan ryhmään :)

      Poista
  5. Perskules. Ainoa mitä puuttuu kaapista on raakakaakaojauhe. Punnitse & Säästä, täältä tullaan!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hahaa, juuri käytiin tässä iltasella ystävän kanssa hakemassa sieltä kaksi viimeistä pikkupussia. Jäi sinne kyllä niitä isoja :)

      Poista
    2. Ääk... Eikä. No sitten mun varmaan pitää "uhrautua" investoimaan isompaan pussiin, eiköhän nuo sen verran hyviä ole että sen saa tuhottua!

      Poista
    3. Do dih, namut on tekeytymässä jääkaapissa, huomasin tosin vasta tekovaiheessa että vaniljaa ei ollutkaan enää. KOrvasin sen sujuvasti sitruunamehulla ja vesitilkalla, katsotaan mitä tulee. Samoin otin sujuvasti käyttöön Ikean silikoniset jääpalamuotit ja survoin taikinan niihin, saapahan suoraan suupalan kokoisia herkkuja :) . Kiitos vielä kerran ohjeesta!

      Poista
    4. Eipä kestä ja tuolla samalla peruspohjalla saa tehtyä vaikka kuinka monta erilaista versiota. Tänään tein muuten samalla reseptillä kakulle pohjan. Ja hyvin toimi :)

      Poista

Lähetä kommentti