3.6.2013

Kesäkuntoon-projektin loppu ja se on kesä hei!

Viikonloppu sujahti ohi töiden ja hengailun merkeissä.
 
Koko toukokuun kuvasin kaikki syömiseni ja täytyy myöntää, että oli jopa haikeaa luopua tuosta tavasta. Mutta uskoisin myös sen olevan ihan tervettä, että jokaista ruokaansa ei tarvitse kuvata. Heh. Ihan täysin en tätä tapaa lopeta, mutta jatkossa keskityn kuvaamaan ehkä vain niitä ruokia, joissa on joku "juttu".
 
Kuten allaolevassa kuvassa taustalla olevassa rahkassa; rahkaa, mansikoita ja raparperia. Raparperit kävin noukkimassa omasta puutarhasta, pistin palasiksi, pannulle, hieman vettä ja karppisokeria sekaan. Sen verran niitä siinä pyörittelin, että raparperit pehmenivät. Hyvää tuli.
 
 
Leivän päälle paprikat, basilikat ja ruohosipulit myös omasta pihasta. Näitä rehuja pystyy viljelemään pienemmässäkin pihassa tai parvekkeella. Menevät ruukkupuutarhassakin ihan täysiä. On se kuitenkin ihan eri fiilis kerätä ne omista istutuksista, kuin kaupan hyllyltä. Tai ainakin minä olen sitä mieltä.
 
 
 Niin ja se toukokuun kiristelyn tulos. Painoa lähti 3 kg ja vatsanahkakin kiristyi vähän. Ihan ei koko pakki vielä näy, mutta en ehkä ihan sitä kuukaudessa ajatellut tavoitellakaan. Saara päätti jatkaa tätä kiristelyprojektia vielä kesäkuun ja itse voisin olla semisti mukana... juhannukseen asti ;).
 

 

Eli kaikkia ruokia en jaksa ehkä enää kuvata, mutta yritän pitää ruokavalion suht siistinä ja imaista vielä ne pari viimeistä kiloa. En aio kyllä toteuttaa tätä aivan nuttura kireällä, koska kamoon, se on kesä ja kesällä ei niuhoteta. Mutta ainakin itsestä on kuitenkin kiva, ettei pääse ihan lösähtämään ja ilmojen lämmetessä ja lahkeiden lyhetessä ei tarvitse miettiä, kuinka peittää se ja se kohta, kun sieltä ja täältä tursuaa (tiedän, en tursua, mutta kuitenkin ;))

 Koska elämä on myös tätä

Kiristelyn lopun kunniaksi ostin kasapäin avokadoja. Ei avokadotkaan varmasti kiellettyjen listalla tiukemmissa ruokavalioissa ole, mutta itse olen aika hevijuuseri ja mikään "pari palaa" ei riitä. Lisäksi salaatin peitti aikamoinen läjäys vuohenjuustoa. Tuo on ehkä jo vähänliioittelua, mutta hyvää oli.


Vihdoin ja viimein sain aikaiseksi käydä nokkosapajilla ja nyt on puskaa kuivattu omiksi ja naapurin tarpeiksi. Näistäkin tulisi varmaan parempia, jos ne olisivat vähän pienempiä, mutta näillä mennään nyt.

2 kommenttia:

  1. Kuukausiprojekti on joo takana, hyvä kun tsemppasit mukaan! Tosin mullahan tämä jatkuu vielä muutaman kuukauden ;) ... Toi sun sikspäkki tarjoaa hyvää kannustusta, oma on vielä piilossa, mutta jo nyt vyötäröltä on hävinnyt 5cm (ohhoh...), katiskan malli on kaventunut myöskin 4cm ja muut osat sitten vähän vähemmän (tosin eipä niissä niin paljoa olekaan mistä ottais pois). Ja olenpa pitänyt hameitakin jo päällä, ensimmäistä kertaa julkisella paikalla varmaan viiteen vuoteen!! Nyt saa kesä tosiaan tulla (tai olla), homma jatkuu hyvillä mielin <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sullahan on jo hyvässä vauhdissa tuo oma projekti ja eteenpäin mennään kovaa vauhtia. Ja onhan sekin jo iso juttu, että noin pitkän tauon jälkeen hame soljahtaa päälle, eikä tunnu ahdistavalta :)

      Poista