13.5.2013

Ystäviä, pelonhallintaa ja rutistusta 11-12/30

Tsuppiduu ja kiirettä pitää. Äitienpäivä ei mennyt sillä normeimmalla versiolla, jossa lapset "herättävät" äidin aamulla tuoden aamupalan vuoteeseen kera kauniiden korttien ja valkovuokkojen. Saatikka että päivä olisi mennyt hengaillen mukavissa merkeissä kotona ja käyden isovanhempien luona toivottavamassa hyviä äitienpäiviä sinnekin.
 
Taisi mennä ennemminkin niin, että herätin koko perheen hellään blenderin pörinään ja hetken aamufiilistelyjen jälkeen kutsui työ. Mutta aivan ihanat kortit olin saanut ja tuo nuoremman version lupaus siivota huoneensa, oli aika hellyyttävä, varsinkin kun neiti tarkensi lupaustaan sillä, että siivoaa huoneensa, KUNNES hänellä on oma huone. Eli ehkä viiden vuoden päästä. Heh.
 
 
 
Mutta aivan loistava idea oli nuorimman neidin sukellusseuran "lahja" äideille, jossa jokainen innokas pääsi testaamaan laitesukellusta. Miten täydellinen mahdollisuus päästä omasta pienestä pelostaan. En tiedä, mistä tuo on lähtöisin, mutta olen useasti miettinyt, että olisi mielenkiintoista kokeilla laitesukellusta, mutta joku pieni pelko on sen aina torjunut.
 
Myönnän olleeni aiemmin ihminen, jonka oli vaikea heittäytyä tilanteisiin aika reippaankin kontrollintarpeen vuoksi. Jotenkin voisin kuvitella, että ajatus tilanteesta, jota en täysin hallitse, on aiheuttanut tämän pelkotilan. Mutta onneksi, oikeasti ONNEKSI, olen päässyt tästä kontrollintarpeesta viimeisen vuoden, puolentoista aikana (työtä se on vaatinut) ja sata kertaa onnellisempi minä uskalsi heittäytyä tilanteeseen ja testata tätä lajia. Ja kyllä kannatti. Mä olin aivan pähkinöinä. Sinä päivänä kun saan ostettua jostain lisää aikaa, aloitan tämän lajin varmasti. Suosittelen.
 
Ja mikä parasta, voitin pelkoni.
 
Illalla kävin hakemassa lapsuudenystäväni juna-asemalta meille kyläilemään. Siinä olisi mennyt varmaan koko yö höpötellen. Tällaisista ystävistä saa niin paljon positiivista energiaa, joka auttaa jaksamaan taas tässä kiireisessä arjessa. Täytyy sanoa, että olen todella onnekas, koska olen saanut säilyttää muutamia näitä lapsuudenystäviä mukanani tänne aikuisuuteen asti. Vaikka tiet veisivät minne, eikä nähtäisi piiiiitkäääään aikaan, eivät nämä ystävät onneksi katoa mihinkään.

 Blues brothers?

Hamppuproteiini on ollut jo ostoslistalla pitkään ja tänään kävin sen nappaamassa Punnitse ja Säästästä. Mukaan tarttui vielä mehiläisen siitepölyrakeita. Ja hei, pelko pois, en ole ihan satasella (vielä) hurahtanut näihin hifistelyjuttuihin, mutta kiinnostunut olen kyllä testaamaan ja oppimaan uutta.

Sanotaan, että tuosta siitepölystä saa lisäenergiaa ja se parantaa elimistön immuunipuolustusjärjestelmää. Siinä on proteiineja ja erilaisia suoja-aineita kuten mineraaleja ja vitamiineja (A, B, C, D ja E). Siitepölyä käytetään myös allergiaoireiden lievitykseen ja sen on sanottu jopa neutralisoivan allergioita (ei paha). Tosin jos on kovin allerginen kasvien siitepölylle, kannattaa aloittaa siitepölyn käyttö varoen.

 Vihersmoothien raaka-aineet
 
Toinenkin ystävä piipahti kylään illansuussa. Voisin aloittaa saman hehkutuksen myös näin aikuisiällä löydetyistä ystävistä, mutta aika samanlainen luritus tulisi, kuin aiemmin, joten en ala toistamaan itseäni.
 
Mutta ihanaa oli taas pitkästä aikaa nähdä ja jutella. Ystävät ovat tärkeitä, hei :) Eikös?
 
 Pinkki on pop

Eilisen päivän ruokailut meni rääppien toissapäivän ruokia ja illalla taas grillattiin ja tehtiin salaattia. Ja taas toistamiseen salaatista löytyi koivunlehtiä. Tästähän alkaa tulla tapa. Ei paha :)Tämän päivän ruokailut meni samalla moodilla, kuin edellisen, eli rääppien edellistä päivää. Tosin käytiin ystävän kanssa nappaamassa nopeat eväät kahvilasta ja kaikki pisteet paikalliselle kahvilalle, joka on tajunnut, että sämpylää (olkoonkin sitten vaalea juustosämpylä) ei tarvitse tunkea täyteen kastiketta/voita, vaan pieni sipaisu (currykastiketta) riittää ja välissä oli paljon kanaa ja ananasta. Oikein hyvä :)

Illalla tuli närkittyä ystävän kanssa kahvin seurana muutamia ruissipsejä. Hitsi kun olivatkin hyviä, kun en ole pitkään aikaan syönyt.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti