10.3.2013

Kevätväsymystä

Tämä iskee aika auttamatta joka vuosi. Kevätväsymys.

Syksyllä iltojen pimetessä ja vuodenajan vaihtuessa sitä ei niin huomaa, koska silloinhan on ihan "normaalia", että väsyttää ja masentaa jne. Mutta keväällä, kun aurinko alkaa paistamaan, niin oletusarvohan on, että mieli piristyy ja jaksaa ja, ja, ja....

 
Väsyttää.

Näin munkin kroppa ensin tekee; nauttii siitä, kun aurinko paistaa ja mieli on virkeä. Kunnes se hetken päästä iskee. Kevätväsymys. Mikään unimäärä ei tunnu olevan tarpeeksi. Päikkärit menee kunnon yöunien kanssa ihan heittäen. Minä, normaalisti ihan pirteä ihminen kuljen hetken aikaa ihan usvassa ja väsymyksessä, kunnes kroppa taas tottuu tähään valon määrän ja alan piristyä.

 
Ei väsytä.

En tunne olevani mitenkään henkisesti väsynyt, mutta jostain syystä kroppa huutaa lepoa. Olen nukkunut ja treenannut ihan kohtuudella, eli mitään ylilyöntejä ei ole tullut. Silti väsyttää. Oma diagnoosi: kevätväsymys.

No, ei auta, kuin nukkua, nukkua ja nukkua. Hiljentää hetkeksi ja huilata. Ei pysähtyä, vaan vähän hiljentää. Eilen illalla nukkumatti tulla tussahti kylään jo kahdeksan maissa. En muista, milloin olisin käynyt ennen tenavia nukkumaan, mutta tulipa tämäkin koettua. Aamulla 10 tunnin yökkäreiden jälkeen kroppa oli kieltämättä levännyt, mutta taas näin iltapäivästä alkaa väsy hiipiä. Mutta kyllä tämä tästä. Ja tulipa tehtyä huilaillessa yksi pipokin valmiiksi (ekassa kuvassa).


Magnoliakaan ei väsytä, vaan siinä se kiltisti odottaa, että tulisi lämmin ja pääsisi kukkimaan.

4 kommenttia:

  1. Tosi hauska/hyvä kuva toi ihan eka...ei muissakaan mitään vikaa ole mutta toi eka oli hauska!! Hyvin keksitty!!

    VastaaPoista
  2. Tunnistan samaa aina keväisin itsessäni. Ja nimenomaan näin, että syksyllä saa väsähtää, mutta keväällä pitäis vaan jaksaa painaa. Kun on kerta niin valosaakin. Mutta ei se vaan kaikilla mee niin :) t. Anni

    VastaaPoista