16.2.2013

Jorinaa mm. ruuasta

Huhhahhei, mikä viikko. Loivaa juoksua paikasta toiseen, yksi noidannuoli, muutama treeni ja yleistä viuhtomista. No mutta. Viikko on onneksi saatu suht kunnialla pikkuhiljaa päätökseen, noidannuolikin parantunut ja asiat saatu hoidettua.

Viikon aikana tuli useampaan otteeseen juteltua terveellisestä ruuasta ja ruokavaliosta, lähinnä painonpudotuksen näkökannalta. Aika yleinen ennakkoasenne taitaa olla, että ruokavaliossa syödään vain kuivaa riisiä, kanaa, salaattia ja rehuja. No, tavallaan, jos syö pelkkiä raaka-aineita. Mutta ei se kovin paljon mielikuvitusta vaadi, että aivan tavallisista raaka-aineista, kuten nuo edellä mainitut, saa ihan maistuvia, tavallisia kotiruokia. Maailma on mausteita ja yrttejä pullollaan ja kohtuullinen määrä esimerkiksi tomaattipohjaista kastiketta ei varmasti kenenkään ruokavaliota kaada.

Pientä paneutumista se toki vaatii, että jaksaa lukea tuoteselosteita sen verran, että esimerkiksi valmisateriakastikkeet, jotka voivat olla ainakin omasta mielestäni aikamoisia sokerisyöppöjä, eivät sisällä liikaa sokeria tai rasvaa. Ja loppupeleissähän kastiketta ei tarvitse edes käyttää kovin paljoa, kun se antaa jo ruualle kosteutta ja makua. Toisena ääripään vaihtoehtona on taas valmisruuat, joissa kastike on lähes pääosassa ja liha on vain lentänyt siitä yli.
 
Alla esimerkki, jota syötiin koko perheen voimin muutama päivä sitten: täysjyväpastaa, naudansuikaleita, raejuustoa, tomaattia (kasviksia ei tällä kertaa löytynyt kaapista) ja laiskana ihmisenä lihan mukaan lisätty valmis Uncle Ben'sin Provence-kastiketta. Kastikeestakin saa tietty vielä paremman tekemällä se itse. 
 
Laskin joutessani aterialle ravintoarvot ja koko ruuan kalorimäärä oli reilun 300, rasvaa vain muutama gramma, proteiinia yli 30 g ja hiilareista sokerin osuus oli katoavan pieni. Eikä näytä tai maistu kuivan puisevalta.
 Ja alla yksi menossa mukana-ruoka. Ateriakastikkeen korvasi teelusikallinen pestokastiketta.
Niin, ja Tähkäpääkin pääsi Mummille paleltumatta. Päällä uusi villapaita bambin kuvalla ja jalassa villasukat :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti