27.1.2013

Leppoisa sunnuntai; sopivassa suhteessa liikuntaa, ruokaa ja yhdessäoloa perheen kanssa

Sunnuntaipäivä meni leppoisasti ulkoillessa pariinkin otteeseen. Viime viikko meni tosiaan on-off kuumeilun parissa ja päätin ottaa vielä tämän päivän rauhallisemmin.

Aamulla käytiin saattamassa kylässä ollut ystävä kotiinpäin ja samalla tuli tehtyä vajaan tunnin lenkki koiran kanssa. Koiralla tuppaa olemaan aikamoiset määrät (nuoruuden)energiaa ja joskus tuntuu, että mikään lenkki ei ole tarpeeksi. Illalla käytiin vielä koirapolulla kävelemässä, kun perheen nuorin yksikkö oli uimakoulussa.

 Mennään jo!
 
 
Viime kesänä käytiin koiran kanssa yhdessä juoksemassa ja olihan se aika masentavaa, kun itse veteli jo aivan viimeisiä ja koira olisi jaksanut vielä sen sata kierrosta. En tiedä, pitäisikö tuo pistää hihnasta kiinni auton peräkoukkuun ja lähteä käymään Helsingissä. Varmaan juoksisi ohi vielä moottoritielläkin. Hah.
 Kuristusote?
 
 Lisäksi "me" tehtiin lumityöt.
 
 
Ruokailut meni aika leppoisaan sunnuntaimoodiin.
 
Aamupalaksi tuli syötyä ruisleipä ja marjasmoothie, jossa oli rasvatonta maustamatonta jugurttia, banaania, marjoja ja makeutusainetta. Vaikka muuten yritän pysyä mahdollisimman "aidolla" puolella noiden syömisten kanssa, on tuo makeutusaine (nestemäinen Hermesetas) sitten varmaan se minun paheeni. En käytä sitä kuitenkaan mitenkään suuria määriä, mutta esim. rahkat makeutan sillä lähes poikkeuksetta.
Päivälliseksi tein vähän kaapista löytyy periaatteella ruokaa, kun en jaksanut raahautua kauppaan. Munakas oli syönyt itseensä 5 valkuaista ja yhden keltuaisen, muutaman siivun vähärasvaista leikkelettä, pari rkl raejuustoa ja pussinpohjallisen tacomausteseosta. Tuosta tacomausteseoksesta johtui tuo munakkaan tumma väri. Tässä annoksessa oli ainakin proteiinia :D

Noiden mausteseosten kanssa kannattaa olla myös aika tarkkana, jos haluaa oikein hifistellä hiilareiden kanssa. Esimerkiksi tuossa tacomausteseoksessa on yllättävän paljon sokeria.

Lisäksi mä aina joskus (kuten tänään) maustan noita parsakaaleja sitruunamehun, sinapin, timjamin ja suolan seoksella. Saa vähän vaihtelua niidenkin makuun.

Karkkia ei edes tehnyt mieli. Yksi suurimmista karkkihimon poispitäjistä on tasaiset ateriat. Ei vaan tee mieli makeaa, kun syö tarpeeksi usein terveellistä ruokaa. Niin, ja on tietenkin päättänyt, että ei syö herkkuja :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti