24.1.2013

Flunssala vs. Terhi

Viime torstai-ilta.
"Hei Terhi! Me täältä Flunssalasta huomattiin, että et ole pitkään aikaan ollut kipeänä. Kansalaisvelvoitteisiin kuitenkin kuuluu sairastaa muutama lenssu vuoteen. Kuultiin vielä, että olet nyt ylityövapailla, niin ajateltiin että nyt sulla on hyvää aikaa sairastaa. Lähetettiin toi Jorma tonne sun kurkkuun vähän aiheuttamaan kurkkukipua ja Kyösti nostamaan kuume kattoon. Muista huilata."

Viime perjantai.
"Hyvä Flunssalacityn päättävä elin. Ei, ei. Nyt te ette ole ihan ajan tasalla. Mulla on viikonloppuna tärkeä meno, enkä voi olla sen vuoksi kipeä. Voisitteko ystävällisesti pyytää Jormaa ja Kyöstiä poistumaan ja palaamaan paremmalla ajalla? Ja ihan kehitysehdotuksena: olisi ylipäätään hurjan mukavaa, jos me ihmiset saisimme etukäteen tiedon siitä, miten me sairastamme nuo vuoden pakolliset flunssat, niin voisimme hieman valmistautua etukäteen. Tai vielä parempi, jos saisimme itse valita, milloin olisi hyvä aika sairastaa. Jos katsoo viime vuosien saldoa, niin Yrjö on ollut ainakin joka kerta aivan väärään aikaan liikkeellä. Kuinka jonkun ajoitus voikin olla noin pielessä."

"Hyvä Terhi. Ethän sinäkään voi olla noin naiivi ajatellaksesi, että voisit itse päättää tuollaisista asioista? Kyllä me täällä Flunssalassa päätämme näistä asioista jatkossakin. Maailma olisi aivan liian mukava paikka elää, jos tällaisistakin saisi itse päättää. Minne se teidän maailma on oikein menossa? Mutta anna Kyöstin ja Jorman nyt hoitaa oma työnsä rauhassa, niin pääset tästä kaikesta vielä vähällä. Muista huilata."

"Niin varmaan."

Viime lauantai.
"Terhi! Menit sitten tappamaan Kyöstin ja Jorman!"

"Hyvä Flunssalacity. Ei ollut muuta vaihtoehtoa. Yritin muistaakseni ihan nätisti pyytää heitä poistumaan, mutta ilman tulosta. Pahoittelen tapahtunutta, mutta voin kertoa, että K ja J taistelivat urheasti loppuun saakka. Lääketeollisuuden mahti Mr. B, voitti kuitenkin tämän taistelun. Toivottavasti asia on nyt tällä selvä. Ei kanneta kaunaa."

Viime yö.
"Huhuu Terhi. Ei kai me herätetty? Kuten jo viime viikon lopussa yritimme sanoa, sinulla ei ole valtaa näihin asioihin. Tilastojenkaan mukaan yhden päivän lenssu ei riitä, vaan keskimääräinen flunssailuaika on oltava ainakin kolme päivää. Edelliskerran rajuista otteistasi viisastuneina lähetimme luoksesi pienen armeijan taistelijoista. Kuten varmaan jo itsekin huomasit, osa heistä nosti kuumeesi yli 39 ja toinen puoli on vasemmassa kaulan rauhasessasi viettämässä pienimuotoisia juhlia. Juhlimassa ovat mm. Mrs. Angiina, Mr. Mononukleoosi ja Mr. Streptokokki. Mutta jos tällä kertaa maltat levätä, voin olla niin laupea, että pyydän juhlijat palaamaan takaisin kotiin, ilman että heidän tarvitsee arpoa, kuka heistä astuisi kehiin. Se on ihan nyt vain itsestäsi kiinni. Ja huomaatko Terhi, luontoa vastaan ei kannata taistella."

"Niin kai sitten. Vaikka en voi millään lailla sanoa pitäväni teistä, arvostan silti jollain tasolla sinnikkyyttänne."Ei kommentteja:

Lähetä kommentti