30.12.2012

Tavoitteita uudelle vuodelle 2013

Musta on kauhean mukava tehdä uuden vuoden lupauksia. Ihan hirveän tosissani en ole koskaan noiden kanssa ollut, mutta joskus pitää varoa, mitä toivoo, koska sehän saattaa jopa toteutua.

Esimerkkinä vaikka seuraava, tositapahtumiin perustuva tarina 9 vuoden takaa:
Uutena vuotena baari-illan jälkeen keksittiin ystävän kanssa alkaa kirjoittamaan uudenvuodenlupauksia. Ensin kirjoitettiin kaikki tylsät karkkilakot ja tipattomat tammikuut, kunnes päästiin vähän "syvällisempiin" aiheisiin.
Minä: "Kirjoita sinne, että hanki lapsi."
Ystävä: "Täh?? Eihän sulla ole miestäkään."
Minä: "Äh, ihan sama, kirjoita nyt vaan. Ei se karkkilakkokaan varmasti tule pitämään."

Mutta kuinkas kävikään. Viikko uudesta vuodesta tapasin nykyisen mieheni ja seuraavana vuonna meillä oli tenava ja muutama vuosi myöhemmin toinenkin. Että ei kannata ihan suoralta kädeltä sanoa, että uuden vuoden lupaukset ei muka toimisi. Heh.

Noh, jos kuitenkin tänä vuonna keskityttäisiin tavoitteisiin lupausten sijaan.

Jos alan miettimään kulunutta vuotta ja mitä sitä jäi mieleen, nousee helposti mieleen muutama asia, jotka ei menneet niin putkeen, mutta jotka olivat todella sen arvoisia ihan itsessään. Opettavaisia kokemuksia, missä menee raja, mikä on liikaa ja missä olisi parantamisen varaa.
Art: The Journey Is What Brings Us Happiness, Not The Destination. by Artist Kami Lerner

Viimeisen kuukauden aikana, varsinkin autolla ajellessa, on ollut aikaa miettiä kaikenlaista. Liika miettiminenkään ei ole aina hyvästä, joskus pitäisi antaa asioiden vaan olla ja järjestyä ajallaan.

Mielellä on yllättävän voimakas vaikutus. Itse huomasin käyväni tunteita laidasta laitaan ja varsinkin nuo negatiiviset tunteet pääsivät välillä yllättämään. Ei tietenkään kannata väkisin aina kääntää omaa mieltään positiiviseksi, välillä kuuluu ottaa myös vastaan niitä negatiivisiakin ajatuksia ja kohdata ne ei niin miellyttävätkin totuudet. Mutta silti:

 
Mutta mitä aion kehittää tästä edespäin, on oman mielen kuuntelu ja varsinkin sen eron, onko kyse pelkän mielen tai ulkopuolisen tahon aikaansaamasta tunteesta, vai oman kehon tunteesta.


Yritän jättää vähemmälle myös provosoitumisen muiden sanomisista. Muita en voi muuttaa, mutta itseäni voin. Asiat harvoin ovat sitä, miltä ne näyttävät. En ole itsekään tässä asiassa varmasti muita parempi, joten yritän myös itse elää niin, että en ota kantaa asioihin, joista en tiedä kaikkea, tai ainakaan tarpeeksi.

There comes a time in your life when you realise who matters,who never did and who always will.so dont worry about the people from the past,because there's a reason why they didnt make it into your future:)

Ja sitten onkin aika jättää negatiiviset ajatukset taakse ja tavoitella niitä positiivisia.

Tulevana vuonna pyrin keskittymään niihin itselle tärkeisiin asioihin ja jättää vaikka kokonaan pois, tai ainakin vähentää niitä ei niin tärkeitä asioita. Tai ainakin asettaa rajat, mihin haluan panostaa mitenkin paljon. Minun ei varmastikaan tarvitse panostaa mihinkään oman jaksamiseni rajoissa, jos en niin itse halua. En usko sen olevan pitkässä juoksussa kovinkaan terveellistä.

Se, että yritän keskittyä pienempään määrään asioita, vie minut toivottavasti myös siihen, että turha kiire jäisi pois ja pystyisin saamaan enemmän irti minulle tärkeistä asioista. Ei tulisi tehtyä asioita vähän sinnepäin, vaan se, mitä tekisin, tulisi tehtyä kunnolla.


Syömiseen yritän edelleen löytää sen tasapainon. Pikkuhiljaa viimeisen vuoden aikana olen alkanut löytää se minulle sopivan tavan syödä. Ei mitään ääripään ratkaisuja, vaan hyvin simppeliä, keskitien kulkua puhtaan ruuan, helpon tekemisen ja sovittamiseen arkipäivän kanssa.

 
Päätettäköön nämä uuden vuoden tavoitteet tähän tiivistelmään:Ei kommentteja:

Lähetä kommentti